Divriği’de Çaya Giren Çocuk Boğuldu: Arkadaşları Gözleri Önünde Şahit Oldu

Sivas’ın Divriği ilçesinde serinlemek için çaya giren 12 yaşındaki D.Y., akıntıya kapılarak hayatını kaybetti. Arkadaşları ise olaya çaresizce tanık oldu.

Olay Nasıl Meydana Geldi?

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Divriği ilçesine bağlı Deve Boğan mevkisinde meydana geldi. D.Y., arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Çaltı Çayı’na girdi. Ancak bir süre sonra akıntının etkisiyle suda kayboldu.

Arkadaşları durumu hemen 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Olay yerine AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Arama Kurtarma Çalışmaları

AFAD ekipleri, çayda yaptıkları aramada D.Y.’nin cansız bedenine ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde D.Y.’nin hayatını kaybettiği belirlendi.

D.Y.’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Divriği Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Aile ve Arkadaşları Yasa Boğuldu

D.Y.’nin ailesi ve arkadaşları ise acı haberi alınca yasa boğuldu. D.Y.’nin yakınları, olay yerinde gözyaşı döktü.

D.Y.’nin arkadaşlarından biri, “Çok iyi bir arkadaşımdı. Hep beraber çaya girmiştik. Bir anda gözden kayboldu. Onu kurtaramadık.” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Yetkililer Uyardı

Divriği Kaymakamı Mehmet Keklik, olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi. Keklik, vatandaşları akarsu ve göletlerde yüzmeme konusunda uyardı.

Keklik, “Bu tür olaylar çok üzücü. Vatandaşlarımızdan ricamız, akarsu ve göletlerde yüzmemeleridir. Bu sular çok tehlikelidir. Akıntıya kapılmak çok kolaydır. Lütfen bu konuda duyarlı olalım.” dedi.

Exit mobile version