Ekonomi

Hükümetten Memura Zam Pazarlığında Sürpriz Hamle! Toplantı Yapılmadı

Memurun zam pazarlığına ilişkin bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılması beklenen toplantı gerçekleştirilmedi. Hükümetin üçüncü ve son teklifini sunması beklenirken, görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Memurun zam pazarlığı nasıl sonuçlanacak? İşte son dakika gelişmesi…

Toplantı Neden Yapılmadı?

Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında hükümet ve memurlar arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin dördüncüsünün yapılması bekleniyordu. Hükümetin memura sunacağı üçüncü ve son zam teklifinin netleşmesi ve memur tarafının kararını vermesi gerekiyordu.

Ancak toplantının yapılmadığı ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, toplantının yapılmamasının nedeninin Memursen’in bakanlığa gelmemesi olduğunu belirtti. Memursen Genel Başkanı Ali Yalçın, daha önce yaptığı açıklamada, hükümetin ikinci teklifini kabul etmediklerini ve üçüncü teklifin de beklentilerini karşılamayacağını söylemişti.

Bakanlık yetkilileri, görüşmelerin devam ettiğini, hem memur tarafının hem de hükümet kanadının istişarelerini sürdürdüğünü bildirdi. Herhangi bir gelişme olduğunda basın mensuplarının bilgilendirileceğini ifade etti.

Memurun Zam Pazarlığı Nasıl Sonuçlanacak?

Memurun zam pazarlığına ilişkin süreç 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Eğer bu süre içinde taraflar anlaşmazsa, hakem heyetine gidilecek. Hakem heyetinin kararı ise bağlayıcı olacak.

Hükümetin ilk teklifi yüzde 3+3, ikinci teklifi ise yüzde 4+4 olarak açıklanmıştı. Memur tarafı ise yüzde 21 zam talep ediyor.

Memurun zam pazarlığı, siyasetin de gündeminde yer alıyor. Özellikle yerel seçimler yaklaşırken, hükümetin memuru memnun edecek bir teklif sunup sunmayacağı merak ediliyor.

Memurun zam pazarlığına ilişkin son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…