CHP-HDP İttifakı Osmangazi Kongresi’nde Tartışma Çıkardı

CHP’nin Bursa Osmangazi ilçe kongresinde, partinin HDP ile yaptığı ittifak nedeniyle seçimleri kaybettiğini savunan bir delege, salonda büyük tepki gördü. Delege Nedret Yayla, kürsüye çıkarak sert eleştirilerde bulundu. Yayla’nın konuşması sırasında salonda gergin anlar yaşandı.

CHP’li Delege: Bu Halk Aptal Değil

CHP Osmangazi ilçe kongresi, 21 Ağustos 2023 Pazar günü gerçekleştirildi. Kongrede konuşma yapan delege Nedret Yayla, partinin seçimlerde başarısız olmasının nedenini CHP-HDP işbirliği olarak gösterdi. Yayla, “İşte demokratların halini görüyoruz. HDP ile iş tut, sonra seçimleri kazan. Arkadaşlar, bu halk aptal değil. Bu kafayla gidilirse, biz seçim falan kazanamayız” dedi.

Yayla, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirdi. Yayla, “Kılıçdaroğlu, HDP’li Demirtaş ile anlaşma yaptı. Ne vaat etti, çok merak ediyorum. Gerek var mıydı bu anlaşmaya?” diye sordu.

Salonda Tepki ve Gerilim

CHP’li delegenin sözleri, salonda büyük bir tepkiye neden oldu. Bazı delegeler, Yayla’yı alkışlarken, bazıları da protesto etti. Yayla, kendisine tepki gösterenlere “HDP’ye yandaşları buraya girmiş” diye karşılık verince, salonda kısa süreli bir gerilim yaşandı.

Yayla, konuşmasını tamamladıktan sonra salondan çıkarıldı. CHP Osmangazi ilçe başkanlığına ise mevcut başkan Murat Özcan yeniden seçildi.

Exit mobile version