Genel

Kayseri’de 4,7 Büyüklüğünde Deprem: Paniğe Yol Açtı

Kayseri’nin Sarız ilçesinde bugün saat 13.17’de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerde de hissedildi ve ilçede kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Yetkililer, şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmediğini açıkladı.

Depremin merkez üssü ve derinliği

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün Sarız ilçesi olduğunu ve 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu. Deprem, Kayseri’nin yanı sıra Sivas, Kahramanmaraş, Adana ve Niğde gibi çevre illerde de hissedildi.

İlçede yaşanan panik

Depremin ardından Sarız ilçesinde vatandaşlar korku ve panik yaşadı. Bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarken, bazıları da telefonla yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Deprem sırasında okullarda da öğrenciler tahliye edildi.

Yetkililerden açıklama

Sarız Kaymakamlığına vekalet eden Pınarbaşı Kaymakamı İbrahim Gökmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Şu an itibarıyla olumsuz bir durum görünmüyor. Ekiplerimizin tamamı sahada. AFAD İl Müdürlüğü ekipleriyle sevk halindeler. Bize intikal eden olumsuz bir durum yok.” dedi. AFAD İl Müdürlüğüne de şu ana kadar ilçeden olumsuz bir ihbar gelmediği belirtildi.