Dünya

Ukrayna’dan Rusya’ya Misilleme: Üç Bölge Bombalandı

Rusya’nın Ukrayna’nın kuzeyindeki Chery kentine düzenlediği füze saldırısında biri çocuk 7 kişi hayatını kaybetti, en az 117 kişi yaralandı. Saldırının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, “Askerlerimizin bu terörist saldırısı için Rusya’ya gereken cevabı vereceğinden eminim. Dikkate değer bir yanıt olacak” dedi. Kısa süre sonra Ukrayna insansız hava araçları ile Rusya’nın Kursk, Rostov ve Moskova bölgelerine saldırı düzenledi.

Rusya’nın Füze Saldırısı: 7 Ölü, 117 Yaralı

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim son günlerde iyice tırmandı. Rusya, Ukrayna’nın kuzeyindeki Chery kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda biri çocuk 7 kişi öldü, en az 117 kişi yaralandı. Saldırının hedefi olan Chery kenti, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Saldırının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Zelenski, “Rusya’nın bu alçakça saldırısı, sadece Ukrayna’ya değil, tüm Avrupa’ya yönelik bir tehdittir. Bu saldırının sorumlularını bulup hesap soracağız. Askerlerimizin bu terörist saldırısı için Rusya’ya gereken cevabı vereceğinden eminim. Dikkate değer bir yanıt olacak” dedi.

Ukrayna’dan Rusya’ya Misilleme: Üç Bölge Bombalandı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin sözünü tuttuğu görüldü. Kısa süre sonra Ukrayna insansız hava araçları ile Rusya’nın Kursk, Rostov ve Moskova bölgelerine saldırı düzenledi. Saldırılarda çok sayıda sivil ve askeri hedef vuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova bölgesinde Ukraynalı bir insansız hava aracını sıkıştırdığını ve insansız bir bölgeye düşmeye zorladığını söyledi. Kursk bölge valisi ise 5 kişinin yaralandığını ve bir insansız hava aracının bir tren istasyonuna çarpması sonucu yangın çıktığını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise saldırılara sert tepki gösterdi. Putin, “Ukrayna’nın bu provokasyonu kabul edilemezdir. Bu saldırılara karşı misliyle karşılık vereceğiz. Ukrayna, yaptıklarının bedelini ağır ödeyecek” dedi.

Batılı Ülkeler Ukrayna’ya Silah Yardımını Sürdürüyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma, batılı ülkelerin de dikkatini çekiyor. Batılı ülkeler, Ukrayna’ya silah yardımını sürdürüyor. Zelenski, İsveç Başbakanı ile bir araya gelerek silah yardımını görüştü. İsveç ile Ukrayna arasında CV90 zırhlı araçları üretimi anlaşması imzalandı. Araçlar Ukrayna’da üretilecek.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de Danimarka ve Hollanda’nın Ukrayna’ya F-16 savaş uçaklarını yollamayı kabul ettiklerini açıkladı. Rutte, “Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Rusya’nın saldırganlığına karşı Ukrayna’ya yardım etmeye hazırız” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, uluslararası toplumu da endişelendiriyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, acil olarak toplanarak krizi görüşecek. ABD Başkanı Biden da konuyla ilgili bir açıklama yapacağını duyurdu.