Genel

Foça’da Kıyı İşgali Protestosu: Havlunu Al Gel!

Foça’nın Sesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu üyeleri, kıyıların işgal edilmesine ve sahillerin özel işletmelere açılmasına karşı “Havlunu Al Gel” başlığıyla bir protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe katılanlar alkışlarla ve sloganlarla kumsala indi ve plajda güneşlenen vatandaşların arasına karıştı.

Kıyılar Halkındır!

Yeni Foça Belediyesi’ne ait ek bina önünde toplanan kalabalık, halk plajına doğru yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, kıyıların bütün vatandaşların olduğunu, devletin de belediyenin de bunu bildiğini ancak belediyenin buna rağmen kıyıları peşkeş çektiğini söyledi. “Ben a Partisi B Partisi olarak söylemiyorum bunu, ben normal bir vatandaşım, normal bir vatandaş olarak hakkımı arıyorum” diyen bir protestocu, kumsalda yer bulamadıklarını ve sahillerin özel işletmelere ait şezlonglarla dolu olduğunu belirtti.

Plajdaki Vatandaşlardan Destek

Kalabalık kumsala inip plajda güneşlenenlerin arasına da girdi. Alkış tutup slogan atan kalabalığa plajdaki vatandaşlar da destek verdi. Bazı vatandaşlar havlularını alarak protestocuların yanına geldi ve onlarla birlikte alkışladı. Bazı vatandaşlar ise protestocuların sesini duymak istemediklerini ve rahatsız olduklarını ifade etti. Protestocular ise kimsenin rahatsız olmamasını ama kimsenin de rahat etmemesini istediklerini söyledi.

Foça’nın Sesi Platformu Ne İstiyor?

Foça’nın Sesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu, kıyılarda yaşanan işgalin son bulmasını ve halk plajının halka açık kalmasını istiyor. Platform üyeleri, belediyenin kumsalda yer alan özel işletmelerle yaptığı protokollerin iptal edilmesini ve bu işletmelerin kaldırılmasını talep ediyor. Ayrıca platform üyeleri, belediyenin halk plajında ücretsiz şezlong, şemsiye ve duş hizmeti vermesini de istiyor.