Genel

Zonguldak’ta silahlı saldırıdan kaçan otomobil evin çatısına uçtu

Zonguldak’ta marketten çıkarken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına maruz kalan Okan Ç., otomobiliyle kaçmaya çalışırken bir evin çatısına devrildi. Olayda yaralanan Okan Ç., hastaneye kaldırılırken, polis saldırganların peşine düştü.

Saldırının nedeni bilinmiyor

Olay, akşam saatlerinde Kilimli ilçesi Güney Mahallesi Şehit Er Turan Aksu Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Okan Ç., marketten alışveriş yaptıktan sonra 33 VV 377 plakalı otomobiline binmek üzereyken, karşıdan gelen bir araçtan inen maskeli kişiler tarafından ateş açıldı. Okan Ç., kendisine yönelik kurşun yağmuruna tutulunca, otomobiline binip geri manevra yaparak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Ancak Okan Ç.’nin kullandığı otomobil, yolun alt kısmında bulunan bir evin çatısına uçtu.

Otomobil evin çatısında asılı kaldı

Otomobilinden kendi imkanlarıyla çıkabilen Okan Ç., durdurduğu seyir halindeki ambulansa binerek Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Okan Ç.’nin vücuduna mermi isabet etmediği ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri ise panik yaşadı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemede 15 adet boş mermi kovanı buldu. Devrilen otomobil ise vinç yardımıyla evin çatısından indirildi. Evin çatısında ve otomobilde hasar meydana geldi.

Saldırganlar aranıyor

Polis, silahlı saldırının nedenini ve faillerini belirlemek için çalışma başlattı. Saldırının arkasında yatan sebebin alacak verecek meselesi mi yoksa başka bir husumet mi olduğu araştırılıyor. Saldırının gerçekleştiği cadde üzerindeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Kaçan saldırgan ya da saldırganların kimliğinin belirlenip, yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.