Canan Karatay, Hitler’in Ölüm Meleği ile Karşılaştırıldı

Canan Karatay, son yıllarda Türkiye’de en çok tartışılan isimlerden biri oldu. Kendisi bir kalp ve iç hastalıkları uzmanı olmasına rağmen, beslenme, gebelik, şeker hastalığı, D vitamini gibi pek çok konuda iddialı ve çoğu zaman bilimsel dayanağı olmayan açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar, bazı insanlar tarafından ilgiyle takip edilirken, bazıları tarafından da sert bir şekilde eleştirildi.

Fatih Altaylı, Habertürk gazetesindeki köşesinde Canan Karatay’ın son açıklamalarını değerlendirdi. Karatay’ın gebelikte şeker yüklemesi testinin zararlı olduğunu, çocuklara Türk kahvesi içilmesinin yararlı olduğunu ve D vitamini eksikliğinin diyabet hastalığına yol açtığını söylediğini hatırlatan Altaylı, bunların hiçbirinin bilimsel bir gerçeklik taşımadığını belirtti.

Altaylı, Karatay’ın bu tür önerileri ile milyonlarca insanın sağlığını tehlikeye attığını ve hatta ölümüne neden olabileceğini savundu. Karatay’ın tek rakibinin, Hitler Almanyası’nın Ölüm Meleği olarak adlandırılan Nazi doktoru Dr. Mengele olduğunu söyledi. Dr. Mengele, Auschwitz toplama kampında ikizler başta olmak üzere mahkumlar üzerinde acımasız deneyler yapmış ve 2 milyon kişinin ölümüne sebep olmuştu.

Altaylı, medeni bir ülkede Canan Karatay gibi birisinin değil hekimlik yapmak, bir hastanenin veya hekim muayenehanesinin önünden bile geçirilmez, tıp doktorluğu yapması ömür boyu yasaklanır, tazminat davalarından tüm servetini yitirirdi dedi. Altaylı’nın bu sert eleştirisi, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

Exit mobile version