Kırıkkale’de Balkondan Düşen Çocuk Ağır Yaralı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde yaşanan bir olay, yürekleri burktu. 2 yaşındaki H.K, kardeşiyle oynadığı sırada evlerinin 3. katındaki balkondan dengesini kaybederek toprak zemine çakıldı. Ağır yaralanan çocuk, hastaneye kaldırılırken, ailesinin depremlerden kaçmak için Hatay’dan gelerek Kırıkkale’ye yerleştiği ortaya çıktı.

Olay Nasıl Oldu?

Olay, bugün saat 10:00 sularında Yenişehir Mahallesi 222. Sokak’taki bir apartmanda meydana geldi. H.K, annesi ve babasıyla birlikte yaşadığı evde kardeşiyle oynuyordu. Bir anlık dikkatsizlik sonucu balkona çıkan H.K, demir korkulukların arasından sarkarak dengesini kaybetti. Küçük kız, yaklaşık 10 metre yükseklikten toprak zemine düştü.

Çevredekiler Yardıma Koştu

Çocuğun düştüğünü gören çevredekiler, hemen yardıma koştu. Olay yerinden geçen bir taksi şoförü, durumu fark ederek H.K’yi aracına alarak Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. Çocuğun ailesi de büyük panikle hastaneye geldi.

Çocuğun Durumu Ciddiyetini Koruyor

Hastanede tedavi altına alınan H.K’nin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Çocuğun vücudunda kırıklar ve iç kanama olduğu belirtildi. H.K’nin Ankara Etlik Şehir Hastanesine sevk edileceği bildirildi.

Ailesi Depremlerden Kaçmıştı

Öte yandan, H.K’nin ailesinin geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’dan gelerek Kırıkkale’ye yerleştiği ortaya çıktı. Ailenin yakınları, depremlerden korktukları için evlerini terk ettiklerini ve Kırıkkale’de kiraya çıktıklarını söyledi.

Polis Olayla İlgili Soruşturma Başlattı

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, balkon ve çevresinde inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, ailenin ifadesine başvurdu.

 

Exit mobile version