Türkiye’de Uyuşturucu Kaçakçısı Serbest, Gazeteci Hapiste

Türkiye’de uyuşturucu madde bulundurmak ve kaçakçılığa teşebbüs etmek suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırılan bir İsrail vatandaşı, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın girişimiyle serbest bırakıldı. Bu karar, Türkiye’de gazetecilik suçundan cezaevinde olan Barış Pehlivan’ın durumunu gündeme getirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Teşekkür Etti

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, uyuşturucu madde bulundurmak ve kaçakçılığa teşebbüs etmek suçlarından Türkiye’de 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Dani Alka adlı İsrail vatandaşının iki ülke arasında kurulan temaslar sonucu serbest bırakılacağını duyurdu. Lapid, paylaşımında “Ne mutlu ki Başkan Herzog’un benim ve diğer yetkililerin araya girmesinden sonra 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Dani Alka hafta başında ailesinin yanına dönecek. Sorunun çözümüne katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Fidan’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Barış Pehlivan Neden Serbest Bırakılmadı?

Türkiye’de gazetecilik suçundan cezaevinde olan Barış Pehlivan ise, 15 Temmuz’da yürürlüğe giren kanunla denetimli serbestlikten faydalandırılmadığını belirtti. Pehlivan, itirazlarının reddedildiğini ve 5 kez cezaevine girdiğini söyledi. Pehlivan, “Türk vatandaşı olarak ben neden yasadan yararlanamıyorum?” sorusunu sorarken, “Benim bir uyuşturucu satıcısından, bir dolandırıcıdan daha tehlikeli olduğumu mu düşünüyorlar? Barış Pehlivan haber yaptı diye cezaevinde.” dedi.

Hukuk Devleti Yok Edildi

Bu olaylar, Türkiye’de hukuk devletinin yok edildiğini gösteriyor. Bir yandan uyuşturucu madde bulunduran ve kaçakçılık yapan bir İsrail vatandaşı rica minnet üzerine serbest bırakılırken, diğer yandan gazetecilik yapan bir Türk vatandaşı adaletten mahrum bırakılıyor. Bu durum, Türkiye’nin itibarını da zedelemektedir. Bir ülkenin itibarı, saraylarda oturmak veya konvoylarla gezmek değil, adaletle ve hukukla sağlanır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, bu haksızlığa karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Lanet olsun böyle bir düzene!

Exit mobile version