Beşiktaş’tan Ajdin Hasic bombası! Sarajevo’ya kiralandı

Beşiktaş, transfer döneminin son gününde sürpriz bir hamle yaptı ve genç yıldızı Ajdin Hasic’i sezon sonuna kadar Bosna Hersek ekibi Sarajevo’ya kiraladığını duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan resmi açıklamada, “Profesyonel futbolcularımızdan Ajdin Hasic, 2023-24 sezonu sonuna kadar FK Sarajevo Kulübüne geçici transfer olmuştur. Ajdin Hasic’e yeni kulübünde başarılar diler, kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.” denildi.

Ajdin Hasic kimdir?

Ajdin Hasic, 2000 doğumlu Bosna Hersekli bir futbolcudur. Orta saha ve kanat pozisyonlarında oynayabilen Hasic, Beşiktaş’a 2019 yılında Dinamo Zagreb’ten transfer olmuştur. Siyah-beyazlı formayla 11 resmi maçta görev alan Hasic, 1 gol ve 2 asist kaydetmiştir.

Geçen sezon Göztepe’de kiralık oynamıştı

Ajdin Hasic, geçen sezon da Süper Lig’de Göztepe’de kiralık olarak forma giymişti. İzmir temsilcisiyle 11 maçta görev alan 21 yaşındaki futbolcu, 1 gol atmıştı. Ancak Hasic, Göztepe’de beklenen performansı sergileyemedi ve sezon sonunda Beşiktaş’a geri döndü.

Sarajevo’ya neden kiralandı?

Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın’ın planlarında yer almayan Ajdin Hasic, kendisine kulüp aramaya başlamıştı. Ancak transfer döneminin son günlerinde istediği teklifi bulamayan Hasic, son çare olarak ülkesinin en büyük kulüplerinden biri olan Sarajevo’ya kiralanmaya razı oldu.

Sarajevo, Bosna Hersek Ligi’nde şu anda lider durumda bulunuyor ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde de mücadele ediyor. Ajdin Hasic’in Sarajevo’da daha fazla forma şansı bulması ve kendini geliştirmesi bekleniyor.

Beşiktaş taraftarları ise genç yıldızın kiralık gidişine farklı tepkiler gösterdi. Bazıları Hasic’in potansiyelini kaybettiğini ve Beşiktaş’a geri dönmesinin zor olduğunu düşünürken, bazıları ise Hasic’in Sarajevo’da parlayacağını ve gelecekte Beşiktaş’a katkı sağlayacağını umut etti.

Exit mobile version