AK Partili Külünk’ten Diyanet İşleri Başkanı’na FETÖ soruları

AK Parti’nin önemli isimlerinden ve MKYK üyesi olan Metin Külünk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a FETÖ ile ilgili çarpıcı sorular yöneltti. Külünk, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nde (DİTİB) FETÖ üyelerinin etkin olmaya başladığını iddia etti.

Külünk: “Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki bu kadroları neden koruyorsunuz?”

Külünk, son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın durmayarak iktidarın politikalarını sık sık eleştiren bir isim olarak dikkat çekiyor. Özellikle Almanya’daki teşkilatlanmasında önde gelen Külünk, DİTİB’de FETÖ üyelerinin etkin olmaya başladığını iddia etti.

Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a şu soruları yöneltti:

Erbaş’tan henüz yanıt yok

Külünk’ün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelttiği sorulara henüz bir yanıt gelmedi. Erbaş’ın bu sorular karşısında nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyor.

FETÖ ile mücadele kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde de birçok personel görevden alınmış veya açığa alınmıştı. Ancak Külünk’ün iddialarına göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda hala FETÖ ile bağlantılı olan personel bulunuyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ise Almanya’da faaliyet gösteren bir kuruluş olup, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak çalışıyor. DİTİB, Almanya’da yaşayan Türk ve Müslüman vatandaşlara dini hizmet veriyor. Ancak DİTİB’in de FETÖ ile ilişkili olduğu iddiaları zaman zaman gündeme geliyor.

Exit mobile version