Genel

Antalya’da Cumhurbaşkanına Hakaret Eden Kadın Tutuklandı!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yaşanan olayda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli ifadeler kullanan Hollanda doğumlu bir kadın, cep telefonu kamerasına yakalanarak tutuklandı.

Olay Nasıl Meydana Geldi?

Olay, Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’ndeki bir kafede meydana geldi. İddiaya göre, Hollanda doğumlu olduğu öğrenilen N.D. (42) isimli kadın, kafede oturduğu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaret içeren söylemlerde bulundu. Kadının sözleri, kafede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Vatandaş, daha sonra görüntüleri emniyet güçlerine iletti.

Kadın Gözaltına Alındı

Emniyet güçleri, görüntüleri inceleyerek kadının kimliğini tespit etti. N.D., kaldığı otelde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kadın, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cumhurbaşkanına Hakaret Suçu Nedir?

Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesine göre, Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Eğer hakaret suçu alenen işlenirse, ceza altıda bir oranında artırılır. Ayrıca, hakaret suçu basın ve yayın yoluyla işlenirse, ceza dörtte bir oranında artırılır.

Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla ilgili son yıllarda pek çok dava açıldığı biliniyor. Bu davaların bazıları beraatle sonuçlanırken, bazıları ise hapis cezasına çarptırma veya adli para cezasına hükmetme şeklinde karara bağlandı.

Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla ilgili olarak vatandaşların dikkatli olması gerektiği uyarısı yapılıyor. Bu suçun işlenmesinin ciddi yaptırımları olduğu ve hukuki sürecin uzun ve zorlu olabileceği belirtiliyor.