Genel

Alaçatı’da Kanlı Gece: Silahlı Saldırıya Uğrayan 8 Kişiden 1’i Öldü

İzmir’in Çeşme ilçesinde eğlenmek için gittikleri mekanda silahlı saldırıya uğrayan 8 kişiden 1’i hayatını kaybetti, 7’si yaralandı. Olay sırasında yaşanan panik ve silah sesleri ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Tartışma Büyüyünce Silahlar Konuştu

Olay, dün gece saatlerinde Alaçatı Mahallesi’nde bulunan popüler bir eğlence mekanında meydana geldi. İddiaya göre, mekana gelen bir grup şüpheli ile mekanın güvenlik görevlileri arasında giriş ücreti nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüphelilerden biri silahını çekerek güvenlik görevlilerine ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu güvenlik görevlilerinden S.T. (30) ve ismi henüz öğrenilemeyen bir güvenlik görevlisi başlarından vurularak ağır yaralandı. Diğer güvenlik görevlileri de şüphelilere karşılık verince olay kavgaya dönüştü. Kavga sırasında mekanda bulunan müşteriler de panik içinde kaçmaya çalıştı. Bazı müşteriler de arbedede hafif şekilde yaralandı.

Hastaneye Kaldırılan Güvenlik Görevlisi Kurtarılamadı

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralanan güvenlik görevlileri ve müşteriler ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Başından vurulan S.T., Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer güvenlik görevlisi ise Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesine nakledildi. Durumu ağır olan güvenlik görevlisinin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Hafif yaralanan 6 müşteri ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Şüpheliler Kaçtı, Olayın Görüntüleri Ortaya Çıktı

Olayın ardından kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri, şüphelilerin kullandığı otomobili boş bir arsada terk edilmiş halde buldu. Otomobilde yapılan incelemede çok sayıda boş kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalanması için operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, olay anına ait görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, silah sesleri duyulurken, müşterilerin panik içinde mekandan çıkmaya çalıştıkları görülüyor. Bazı müşterilerin ise olayı cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri dikkat çekiyor.