İYİ Partili Selçuk Türkoğlu’ndan Şok Edici Sınır Geçişi!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde Van’da bulunan İran sınırına gitti ve elini kolunu sallayarak sınırı geçtiğini iddia etti. Türkoğlu, sınır güvenliği konusunda ciddi bir eksiklik olduğunu ve Türkiye’nin göç sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sınırlarımızdan Kuş Uçurtulmuyor Doğru Değil!

Türkoğlu, sınır bölgesinde yaptığı incelemelerde hiçbir güvenlik gücüne rastlamadığını ve herhangi bir uyarıcı tabela veya işaret de olmadığını belirtti. Türkoğlu, “Sınırlarımızdan kuş uçurtulmuyor vesaire doğru değil. Biz oradaydık tamamen bu görüntüleri de aldık. Hiçbir kimse hiçbir Allah’ın kulu bize nereye gidiyorsunuz kimsiniz demedi” dedi.

Türkoğlu, sınırda bir duvar olduğunu ancak bunun da yeterli bir önlem olmadığını ifade etti. Türkoğlu, “Kar yağdığında burada zaten rüzgarla birlikte kar hareketleriyle duvara kadar kar oluyor. Duvar aslında tam netle bir engelleyici tedbir değil” diye konuştu.

Afgan ve Pakistanlı Göçmenler Akın Akın Geliyor!

Türkoğlu, sınır bölgesindeki insanlarla da görüştüğünü ve özellikle 2021-2022 ve 2023’ün ilk 6 aylık döneminde Afgan ve Pakistanlı göçmenlerin akın akın geldiğini öğrendiğini söyledi. Türkoğlu, “Herkes şahit olmuştur. Bunlar çok net orada bilinen şeyler. Şimdi işin Türkçesi birazcık daha bir tedbir alma durumu var bununla alakalı bunu oranın yerli insanları da söylüyorlar” dedi.

Türkoğlu, göçmenlerin gece geçtiklerini ve asıl sorunun mayınların temizlenmesiyle birlikte Türkiye’nin kaçaklar için bir otoban haline dönüştüğünü savundu. Türkoğlu, “Bir taraftan mayınların kaldırılmasını imzalayacaksınız doktora sözleşmesini bir diğer taraftan milyarlarca lira masraf ederek oraya duvar ve hendek görmeye başlayacaksınız. Burada bir irade eksikliği var” dedi.

İYİ Partinin Milli Göç Doktrini Önerisi

Türkoğlu, iyi partinin bu soruna çözüm olarak milli göç doktrini önerisini sunduğunu belirtti. Türkoğlu, “Bu konuda iyi partinin çok net bir çözüm projesi ve önerisi var. Gerek bunun uluslararası hukuka uygun zeminlerinin hükümet tarafından yerine getirilmesi devlet tarafından gerekse içeride uygulanacak politikalarla birlikte güvenli bir şekilde Türkiye’nin neredeyse nüfusunun %15’ine yaklaşmış olan ve Türkiye’nin en büyük milli güvenlik sorunu olan bu konunun çözümü için milli göç doktrini uygulanmalıdır” dedi.

Türkoğlu, sınır güvenliği ile alakalı olarak şunu göstermek istediğini söyledi: “En büyük sorun sınırlarımız güvenli değil. Bu konuda siyasi iradenin eksikliği var. Aslında askerimiz polisimiz orada kuş uçurtmaz ki bu tabir orada da en yaygın en çok söylenen tabir ancak burası demek özür dilerim direkt kesiyorum ama hiçbir güvenlik yok o bölgede.”

Exit mobile version