ABD, YPG/PKK’ya Silah ve Eğitim Yağdırıyor! Türkiye NATO’dan Hesap Soruyor! İsveç’ten Provokatif Eylem!

Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından bölgeye müdahale eden ABD, terör örgütü YPG/PKK’ya silah ve mühimmat desteği sağlamaya devam ediyor. ABD’nin Suriye’deki petrol sahalarını korumak için teröristlere verdiği askeri eğitimler de ortaya çıktı. Türkiye ise NATO müttefiki olan ABD’nin bu tutumuna tepki göstererek, terörle mücadele yasası çıkarmasını ve terör örgütleriyle arasına mesafe koymasını istiyor. İsveç ise Türkiye’ye bu konuda baskı yapıyor.

ABD, Teröristlere Helikopterden İndirme ve Keskin Nişancılık Eğitimi Veriyor!

ABD askerleri, PKK/YPG’nin sözde terörle mücadele helikopterden indirme, tanksavar füzesi ve termal dürbünlü kanas kullanma eğitimi veriyor. Teröristlere eğitime KYB’nin anti-terör birimi de katılıyor. Şehzade üstündeki eğitimlerini tamamlayan 150 kişilik grup, Derizor’daki Ömer Petrol Sahası’na sevk edildi. Teröristlere ilerleyen günlerde tam askeri teçhizat verileceği belirtildi.

ABD, kısa süre önce de Asekeye YPG’li teröristlerin de eşlik ettiği askeri konvoy göndermişti. ABD’nin Suriye’deki petrol sahalarında PKK/YPG ile işbirliği yıllardır sürüyor.

Türkiye NATO’dan Terörle Mücadele Yasası Çıkarmasını İstiyor!

Türkiye, NATO müttefiki olan ABD’nin terör örgütü YPG/PKK’ya verdiği destekten rahatsızlık duyuyor. Türkiye, NATO’dan terörle mücadele yasası çıkarmasını ve terör örgütleriyle arasına tamamen mesafe koymasını istiyor. Türkiye, NATO üyeliği yaşında bu şartları koşuyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “NATO üyesi bir ülkenin, başka bir NATO üyesinin güvenliğini tehdit eden bir terör örgütüne destek vermesi kabul edilemez” dedi. Aksoy, “ABD’nin Suriye’deki politikası yanlıştır. ABD, terör örgütü YPG/PKK ile işbirliğine son vermeli ve Türkiye’nin meşru güvenlik çıkarlarını gözetmelidir” diye konuştu.

İsveç’ten Türkiye’ye Provokatif Eylem!

İsveç, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki taleplerine karşı çıkarak, provokatif bir eyleme imza attı. İsveç, Suriye’ye binlerce TIR silah ve mühimmat gönderen ABD’yi destekleyerek, Türkiye’ye bu provokatif eylemlerin önüne geçmesini engellemesini istedi. Aynı zamanda, bütün terör örgütleriyle arasındaki bağı koparmasını istedi. Bunun için bir terörle mücadele yasası devreye soktu. İsveç, ama bunun rasyonel bir şekilde hayata geçmesini görmek istediğini söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına karşıyız. Türkiye, uluslararası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymalıdır. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı duymalı ve siyasi çözüm sürecine katkıda bulunmalıdır” dedi. Linde, “Türkiye’nin terörle mücadele yasası çıkarmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak bu yasanın insan haklarına ve demokrasiye uygun olmasını bekliyoruz. Türkiye, bütün terör örgütleriyle arasındaki bağı koparmalıdır” ifadelerini kullandı.

Suriye’de yaşanan gelişmeler, Türkiye ile NATO arasında gerilime neden oluyor. ABD’nin terör örgütü YPG/PKK’ya verdiği destek, Türkiye’nin güvenliğini tehdit ediyor. İsveç’in provokatif eylemi ise Türkiye’yi zor durumda bırakıyor. Türkiye, NATO’dan terörle mücadele yasası çıkarmasını ve terör örgütleriyle arasına mesafe koymasını istiyor. Peki, NATO bu taleplere nasıl cevap verecek? Bu sorunun yanıtı merakla bekleniyor.

Exit mobile version