Karşıyaka, Adem Büyük’ü Kurtlar Vadisi’yle duyurdu

Karşıyaka, 3’üncü Lig’de şampiyonluk hedefiyle yola çıktığı yeni sezonda bomba bir transfer gerçekleştirdi. Yeşil-kırmızılılar, daha önce prensipte anlaştığı yıldız golcü Adem Büyük’le resmi sözleşmeyi imzaladı. Tecrübeli futbolcu, sosyal medyada ses getiren bir göndermeyle duyuruldu.

Adem Büyük kimdir?

Adem Büyük, 1987 doğumlu Türk futbolcudur. Forvet mevkiinde oynayan Adem, Beşiktaş altyapısından yetişti ve 2007 yılında profesyonel oldu. Kariyerinde Altay, Manisaspor, Mersin İdman Yurdu, Boluspor, Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor ve Galatasaray gibi takımlarda forma giydi. A Milli Takım’da da 4 kez görev yapan Adem, 1 gol kaydetti.

Adem Büyük, Süper Lig’de 277 maçta 68 gol, 1’inci Lig’de 161 maçta 63 gol atarak başarılı bir performans sergiledi. Özellikle Yeni Malatyaspor’da 2018-2019 sezonunda 34 maçta 17 gol atarak sezonun en golcü yerli futbolcusu oldu. Galatasaray’a transfer olduğu 2019-2020 sezonunda ise 11 gol atarak takımına katkı sağladı. Ayrıca Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tek golünü de Adem Büyük kaydetti.

Karşıyaka nasıl transfer etti?

Karşıyaka, Adem Büyük’ün transferini kulüpte 12 Ağustos’ta yapılan olağanüstü kongre öncesinde camianın önemli isimlerinden Nazım Torbaoğlu aracılığıyla gerçekleştirdi. Yönetim; Başkan Azat Yeşil, Sportif İşlerden Sorumlu Asbaşkan İlker Ergüllü, 2’nci Başkan Mustafa Karabağlı, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Cenk Karace ve Futbol Şube Başkanı Ayhan Gültekin’in katıldığı törenle deneyimli forvet ile sözleşme imzaladı. Adem Büyük, imza töreni öncesinde kulübün sağlık sponsoru olan hastanede sağlık kontrolünden geçti.

Kurtlar Vadisi’nden esinlenen video

Karşıyaka, Adem Büyük’ün transferini sosyal medyada ses getiren bir göndermeyle duyurdu. Yıllar önce ünlü televizyon dizisi Kurtlar Vadisi’nde yer alan “En büyük o mu bilmiyorum ama çok büyük” cümlelerinin geçtiği sahneyi kullanan yeşil-kırmızılılar, ardından Adem Büyük’ün gollerinden oluşan bir videoyla transferi müjdeledi. Video, Karşıyaka taraftarları tarafından büyük beğeni topladı.

Karşıyaka, Adem Büyük’ü transfer ederek 3’üncü Lig’de şampiyonluk yarışında iddialı bir kadro kurdu. Yeşil-kırmızılılar, yeni sezonun ilk maçında 21 Ağustos’ta deplasmanda Kırşehir Belediyespor ile karşılaşacak.

Exit mobile version