Gebze’de TÜBİTAK Yerleşkesinde Orman Yangını Paniği!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) yerleşkesindeki ormanlık alanda bugün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, alevler kısa sürede büyüyerek yerleşkeye yaklaştı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yangına 4 Uçak, 2 Helikopter ve Çok Sayıda İtfaiye Ekibi Müdahale Ediyor

Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme personeli ve arazözler sevk edildi. Ayrıca yangına havadan müdahale etmek için 4 uçak ve 2 helikopter de bölgeye gönderildi. Ekiplerin yangını söndürmek için yoğun çaba sarf ettiği görüldü.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: “Yangına Valiliğimizin Koordinasyonu ile Müdahalemiz Devam Ediyor”

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Gebze’de TÜBİTAK yerleşkesinde çıkan orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gebze ilçemizde bulunan TÜBİTAK Yerleşkesi ormanlık alanında çıkan yangına Valiliğimizin koordinasyonu ile 4 uçak, 2 helikopter ve yeteri kadar itfaiye ve personel ile müdahalemiz devam ediyor” ifadelerini kullandı. Vali Yavuz, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

TÜBİTAK Yerleşkesindeki Araştırma Merkezleri Tehlikede mi?

TÜBİTAK yerleşkesinde çıkan orman yangını, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sağlayan araştırma merkezlerini de tehdit ediyor. Yerleşkede bulunan Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) gibi önemli kurumlar, yangından etkilenmemesi için tedbir alındığı öğrenildi. Yangının yerleşkeye sıçramaması için ekiplerin yoğun çaba gösterdiği bildirildi.

Gebze’deki Orman Yangını, Türkiye’nin Yangınla Mücadelesine Bir Yenisini Ekledi

Gebze’de TÜBİTAK yerleşkesinde çıkan orman yangını, Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı yangın felaketlerine bir yenisini ekledi. Temmuz ayında başlayan ve Ağustos ayında da devam eden orman yangınları, Antalya, Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye, Aydın, Denizli, Manisa, Balıkesir, İzmir, Çanakkale ve Kastamonu gibi illerde büyük zarara neden oldu. Yangınlarda 16 kişi hayatını kaybederken, binlerce hektar orman alanı kül oldu. Yangınların çoğu söndürülürken, bazı bölgelerde yangınla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Exit mobile version