Memurların Maaşı 50-60 Bin Lira Olmalı: Özgür Erdursun’dan Gündem Olacak Çıkış

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Özgür Erdursun, toplu sözleşme sürecinde hükümetin yaptığı teklifleri yetersiz bulduğunu ve memurların maaşlarının 50-60 bin lira olması gerektiğini söyledi. Erdursun, bundan sonraki süreçte memurların grev hakkını kullanabileceğini ve hakem heyetinin kararına itiraz edemeyeceklerini belirtti.

Toplu Sözleşme Sürecinde Beklenti Karşılanmadı

Erdursun, toplu sözleşme sürecinde beklentinin çok fazla olduğunu ancak hükümetin yaptığı tekliflerin “daha fare doğurdu” ifadesiyle özetlenebileceğini söyledi. Erdursun, “Bundan sonraki süreç çok daha hararetli geçecek. Bu ay sonuna kadar bence hakem heyetine gidecek bu iş. Bunu dün de söylemiştim. Bugün de söylüyorum. İlk teklifte söyledim hakem heyetine gider karar verir hakem heyetinin kararına da beğenmiyorsa memurlar itiraz edemezler. İşte grev hakları ve diğer hakları zaten baştan da söylediler. Sendikanın ne hakkı varsa hepsini kullanırlar diye düşünüyorum.” dedi.

Memurların Maaşı 50-60 Bin Lira Olmalı

Erdursun, memurların maaşlarının Türkiye’deki ekonomik koşullara göre çok düşük olduğunu ve enflasyon karşısında eridiğini vurguladı. Erdursun, “Türkiye’de her şeyin yanına bir sıfır eklendi ama ücretlerin yanında sıfır eklenmedi. 3 yıl önce memurun aldığı ücret ile şimdi aldığı ücret arasında çok büyük bir fark yok ama hayat pahalılığı çok arttı. Asgari ücretin en düşük emekli aylığı 1500 liraydı 15 bin lira olması gerekiyor. Devlet memur aylıkları da buna göre değerlendirildiğinde 50-60 bin liralara çıkması gerekiyor.” diye konuştu.

Memurlar Grev Hakkını Kullanabilir

Erdursun, hakem heyetinin vereceği karardan sonra memurların grev hakkını kullanabileceğini ve bunun da kararı etkileyebileceğini ifade etti. Erdursun, “Hakem heyetinden nasıl bir sonuç çıkar sonrasında bu olayın nereye evrilir bunları hep beraber takip edeceğiz ama Türkiye’de uzun yıllardır yaklaşık 20 yıldır memur, memur emeklisi, işçi hiçbir zaman sokaklara çıkmadı. Eylem yapmadı meydanlarda buluşmadı. Sadece emeklilikte yaşa takılanlar Derneği ile beraber ben de organizasyonların hepsinde vardım. İşte Maltepe’de, Yeni Kapıda, Tandoğan’da her yerde toplanıp yasal haklarını talep ettiler. EYT’liler dışında hiçbir sendika son 20 yıldır kapsamlı yasal hak talebinde bulunmadılar. Herkes halinden memnunmuş hiç kimse hiçbir şey talep etmemiş. Şimdi bundan sonraki süreçte memnunlarsa devam edecekler aynı şekilde memnun değillerse yasaların kendilerine vermiş olduğu yasal hakları kullanacaklar. Durumlarını düzelttirmek için yasaların vermiş olduğu haklar neticesinde haklarını talep edecekler o haklarına kavuşmak isteyecekler.” şeklinde konuştu.

Erdursun’un bu çıkışı sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar Erdursun’a destek verirken, bazıları da eleştirdi. İşte Erdursun’un gündem olacak çıkışına ilişkin sosyal medyadan yapılan bazı yorumlar:

Exit mobile version