PKK’nın Cami Saldırısı Almanya’nın Yüzünü Kızarttı

Almanya’nın aşağı Saksonya eyaletindeki Hannover kentinde bulunan Hannover Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Merkez Camisi’nin duvarına bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından sprey boya ile yazı yazılması, hem Türk toplumunu hem de Alman kamuoyunu rahatsız etti. Saldırının failleri henüz yakalanmadı.

Cami Yönetimi Endişeli

Saldırının sabah namazına gelen cemaat tarafından fark edildiği ve cami yönetimine bildirildiği belirtildi. Cami Dernek Başkanı Mehmet Zengin, saldırının kendilerini tedirgin ettiğini ve endişelendirdiğini söyledi. Zengin, “Din görevlilerimizle birlikte tedirginlik içerisindeyiz. Bu saldırılar bizi hedef alıyor. Biz burada barışçıl bir şekilde ibadet etmek istiyoruz. Bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız” dedi.

Zengin, saldırının daha önce de yaşandığını ancak herhangi bir sonuç alınamadığını da ifade etti. Zengin, “Bu saldırılar sadece bizim camimize değil, diğer camilere de yapıldı. Ama maalesef fail ya da failler bulunamadı. Bu konuda Alman makamlarından daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Bu saldırılar sadece bizim değil, Almanya’nın da güvenliğini tehdit ediyor” diye konuştu.

PKK Almanya’da Güçlü

Bölücü terör örgütü PKK’nın Almanya’da 14 bin 500 üyesiyle sayısı olarak en büyük grubu oluşturduğu biliniyor. PKK’nın Almanya’da yaptığı eylemler, toplantılar, gösteriler ve kampanyalar, terör örgütünün Avrupa’daki faaliyetlerinin boyutunu gözler önüne seriyor.

PKK’nın Almanya’daki sempatizan sayısının ise 40 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Terör örgütü PKK, Almanya’dan yıllık yaklaşık 13 milyon euro gelir elde ediyor. Bu gelirin büyük bir kısmı uyuşturucu kaçakçılığı, haraç alma, bağış adı altında toplanan paralar ve yasa dışı işlerden sağlanıyor.

Batı Ülkeleri İkiyüzlü

PKK terör örgütü olarak Avrupa Birliği tarafından tanınıyor ancak Batı ülkeleri PKK’ya karşı etkili bir mücadele yürütmüyor. PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerine göz yumuluyor, teröristler serbest bırakılıyor, PKK’ya destek veren kuruluşlara izin veriliyor.

Batı ülkeleri, PKK’nın Türkiye’ye yönelik terör eylemlerini kınamakla yetiniyor, PKK’nın Suriye ve Irak’taki uzantılarına ise destek veriyor. Batı ülkeleri, PKK’yı terör örgütü olarak görmekle birlikte, PKK’nın Türkiye’nin bölünmesi için yürüttüğü siyasi ve askeri mücadeleyi meşrulaştırmaya çalışıyor.

Bu ikiyüzlü tutum, hem Türkiye’nin hem de Almanya’nın güvenliğini tehlikeye atıyor. PKK’nın cami saldırısı, Batı ülkelerinin PKK’ya karşı daha ciddi ve kararlı bir tavır alması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Exit mobile version