İYİ Parti’de İhraç Krizi: Akşener’in Kurucu Arkadaşları İsyan Etti

İYİ Parti’de son günlerde yaşanan ihraç krizi, partinin kuruluşundan bu yana devam eden liderlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Partinin kurucularından olan ve Genel Başkan Meral Akşener’in bir dönem A takımında yer alan bazı isimlerin ihracı istendi. Bu isimler, Akşener’i tiranlıkla ve tek adamlıkla suçlayarak, istifa etmesini ve özür dilemesini talep etti.

İhraç Edilmek İstenen İsimler Kimler?

İYİ Parti Disiplin Kurulu, 12 Ağustos’ta yaptığı toplantıda, partinin kurucularından olan ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, Tamer Kayaalp, Musa Ertugan, Günay Kodaz ve İsmet Koçak’ın ihracına karar verdi. Ayrıca, partinin eski milletvekili Arzu Önşen de ihracı istenen isimler arasında yer aldı.

Bu isimlerin ihracına gerekçe olarak, parti tüzüğüne aykırı davranışlar, parti disiplinini bozucu eylemler ve parti yönetimine hakaret etmek gösterildi. İhraç kararı, parti içinde büyük tepki topladı. Bazı il ve ilçe başkanları ile üyeler, karara tepki göstererek istifa etti veya partiden ihraç edildi.

Akşener’in Kurucu Arkadaşları Neden İsyan Etti?

İhraç edilmek istenen isimler, basın toplantısı düzenleyerek Akşener’e sert eleştirilerde bulundu. Ethem Baykal, Akşener’in iyi bir idareci ve genel başkan olamadığını söyledi. Baykal, “Biz şu anda emin olun ki onun genel başkanlığında yola çıktığımız için pişmanız. Biz de diyoruz ki İYİ Parti Meral Akşener siz yoluna devam etmeli. Çünkü Meral Akşener iyi bir idareci iyi bir genel başkanlık yapamadı olan bir 5 sene var. Kendisine dediği gibi itaat et rahat et aile içerisinde de uygulamaya çalıştı. Parti içerisindeki tiranlığa dönüştürdü meralarımız tutumunu tek adamlık diye kabul ediyoruz.” dedi.

Sevinç Gümüş ise Akşener’i parti içindeki demokrasiyi yok etmekle suçladı. Gümüş, “Partide demokrasi yoktur. Partide demokrasi yoktur diyenlere inanın arkadaşlar. Biz bunu yaşadık biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tamer Kayaalp de Akşener’in seçim yenilgisinin sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti içindeki krizi bastırmak için ihraç kararını verdirici olduğunu iddia etti. Kayaalp, “Kulislerde Akşener’in seçim yenilgisinin ardından parti içinde yaşanan krizi bastırmak için ihraç kararını verdirici iyi konuşuluyor. Davayla geri döneceğiz. Biz döndüğümüzde davayla geri döndüğümüzde Meral Akşener orada olmayacak yani inan olsun bırakmış olacak siyaseti bırakmış olacak İYİ Parti’yi İYİ Parti’nin sahiplerine emektarlarına bırakmasını istifa etmesini istiyorum. Çok ciddi emeklerimiz var helal etmiyoruz kendisinin. İstifa ederek iyi partililerden özür dilemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Akşener Ne Yapacak?

Akşener ise ihracı istenen isimlere karşı sessizliğini koruyor. Akşener, tüm mesaisini 26 Ağustos’ta yapacağı konuşmaya ayırdı. Akşener, bu konuşmada partililere ihracılar üzerinden gözdağı verici söyleniyor. Akşener, ayrıca parti içindeki muhalifleri tasfiye etmek ve kendisine sadık isimleri öne çıkarmak için yeni bir kadro değişikliğine gideceği de iddia ediliyor.

İYİ Parti’de yaşanan ihraç krizi, partinin geleceği açısından önemli bir dönemeç olarak görülüyor. Akşener’in liderliği ve partinin siyasi duruşu, hem parti içinde hem de kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Exit mobile version