10 yaşındaki erkek çocuğunun Suriyeli tarafından cinsel istismara uğradığı Şanlıurfa’da halk ayaklandı!

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde 10 yaşındaki erkek çocuğunun Suriyeli tarafından cinsel istismara uğradığı iddiası, ilçede büyük bir protesto gösterisine neden oldu. Olayın ardından ilçede yaşayan Suriyelilerin ve mültecilerin sınır dışı edilmesini isteyen halk, belediye binası, kaymakamlık binası ve karayolunu işgal etti. Güvenlik güçleri ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Olayın takipçisi olan CHP Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Elçi ile konuşan Bing, olayın nasıl geliştiğini ve son durumu öğrendi.

Olay Nasıl Başladı?

Elçi, olayın yaklaşık birkaç ay önce gerçekleştiğini ancak son günlerde ortaya çıktığını söyledi. 20 yaşlarında bir Suriye uyruklu şahsın, Bozova’da yaşayan 10 yaşındaki bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunu belirten Elçi, çocuğun bu durumu ailesine anlatması üzerine olayın aydınlandığını ifade etti.

Elçi, şüphelinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını da aktardı. Olayın camide gerçekleştiği ve 10 yaşındaki erkek çocuğuna 3 kişinin istismar ettiği yönündeki iddiaların ise henüz doğrulanmadığını kaydetti.

Halk Neden Tepki Gösterdi?

Elçi, olayın duyulması üzerine başta mağdurun babası ve yakınları olmak üzere Bozova gençleri olarak ilçeden Suriyelilerin ve mültecilerin çıkarılması amacıyla protesto girişiminde bulunduklarını söyledi. Elçi, protestonun kısa sürede büyüyerek yüzlerce kişiyi kapsadığını ve ilçe meydanında toplandıklarını anlattı.

Elçi, taleplerinin Suriyelilerin ve mültecilerin ilçe sınırlarından çıkarılması olduğunu belirtti. Elçi, ayrıca belediye başkanının ve kaymakamın da taleplerini dinlemesi için çağrılarda bulunduklarını ifade etti.

Güvenlik Güçleri Nasıl Müdahale Etti?

Elçi, güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığını ancak olayların sakinleştirilemediğini söyledi. Elçi, göstericilerin belediye binası, kaymakamlık binası ve karayolunu işgal ettiklerini ve araçların geçişine izin vermediklerini anlattı.

Elçi, güvenlik güçleri ile göstericiler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandığını ancak ciddi bir yaralanma veya can kaybının olmadığını belirtti. Elçi, olayların yaklaşık 3 saat sürdüğünü ve sonunda dağıldıklarını ifade etti.

Olayın Sonucu Ne Oldu?

Elçi, olayın sonucunda herhangi bir tutuklama veya gözaltı olmadığını söyledi. Elçi, taleplerinin ise henüz karşılık bulmadığını ancak takipçisi olacaklarını kaydetti.

Elçi, olayın Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler ve mülteciler ile yerel halk arasındaki gerginliği artırdığını da vurguladı. Elçi, bu tür olayların tekrarlanmaması için yetkililerden gerekli önlemleri almalarını istedi.

Exit mobile version