Bursa Büyükşehir Belediyespor’dan Ahmet Samet Baltacı transferi

Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi’nde iddialı bir kadro kurmak isteyen Bursa Büyükşehir Belediyespor, son olarak orta oyuncu Ahmet Samet Baltacı’yı renklerine bağladı. 2.10 boyundaki genç oyuncu, 18 Ekim’de başlayacak lig öncesinde takıma katıldı.

Ahmet Samet Baltacı kimdir?

1999 doğumlu olan Ahmet Samet Baltacı, voleybola Ziraat Bankası altyapısında başladı. Burada gösterdiği performansla A takıma yükselen Baltacı, daha sonra Sorgun Belediyespor ve Develi Belediyespor formalarını giydi. 2022-2023 sezonunda Develi Belediyespor ile 22 maçta oynayan Baltacı, ortalama 1.5 blok ve 1.3 sayı yüzdesi ile dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyespor’un transfer çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyespor, Efeler Ligi’nde şampiyonluk hedefliyor. Bu doğrultuda transfer çalışmalarını hızlandıran yeşil-beyazlılar, kadrosunu hem yerli hem de yabancı oyuncularla güçlendirdi. İç transferde smaçör Gökhan Gökgöz, orta oyuncu Emre Batur, smaçör DmitriiBahov, libero Caner Ergül, smaçör Emre Berat Fırat ve orta oyuncu Fatih Cihan ile sözleşme yenileyen Bursa Büyükşehir Belediyespor, dış transferde ise libero Semih Çelik, orta oyuncu Hakkı Çapkınoğlu, pasör çaprazı DaudiOkello, pasör GjorgiGjorgiev, smaçör Mehmet Hacıoğlu ve pasör Orçun Ergün’ü kadrosuna kattı.

Bursa Büyükşehir Belediyespor’un önümüzdeki maçları

Bursa Büyükşehir Belediyespor, lig öncesinde Balkan Kupası ve Kupa Voley mücadeleleri de verecek. Balkan Kupası’nda Yunanistan’ın Olympiacos takımıyla eşleşen yeşil-beyazlılar, ilk maçını 25 Eylül’de deplasmanda oynayacak. Rövanş maçı ise 2 Ekim’de Bursa’da yapılacak. Kupa Voley’de ise Bursa Büyükşehir Belediyespor’un rakibi henüz belli değil.

Bursa Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferi Ahmet Samet Baltacı’nın takım arkadaşlarıyla uyum sağlayacağı ve takımın başarısı için önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor. Voleybolseverlerin merakla beklediği Efeler Ligi’nde Bursa Büyükşehir Belediyespor’un nasıl bir performans sergileyeceği ise zamanla belli olacak.

Exit mobile version