Kılıçdaroğlu CHP’yi AKP’ye Yediriyor!

Gazeteci-yazar Erol Mütercimler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi performansını eleştirdi. Mütercimler, Kılıçdaroğlu’nun “liderlik vasfı” olmadığını, “kendisine güvenmediğini” ve “partisini yönetemediğini” iddia etti. Mütercimler’in yorumlarına CHP’den tepki geldi.

“Kendisine Güvenmiyor”

Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında Kılıçdaroğlu’nu değerlendirdi. Mütercimler, Kılıçdaroğlu’nun 2010 yılında CHP Genel Başkanlığı’na seçildiğini hatırlatarak, “11 yıl oldu, hala kendisine güvenmiyor. Kendisine güvenmediği için de partisini yönetemiyor. Partisini yönetemediği için de muhalefet yapamıyor” dedi.

Mütercimler, Kılıçdaroğlu’nun liderlik vasfının olmadığını savunarak, “Liderlik vasfı olan bir insan, kendi partisinin içindeki farklı görüşlere saygı duyar, onları dinler, onlara değer verir. Ama Kılıçdaroğlu bunu yapmıyor. Kendisi gibi düşünmeyenleri tasfiye etmeye çalışıyor. Bu da partide büyük bir bölünmeye yol açıyor” diye konuştu.

“CHP’yi AKP’ye Yediriyor”

Mütercimler, Kılıçdaroğlu’nun iktidara karşı etkili bir muhalefet yapamadığını da öne sürerek, “Kılıçdaroğlu, AKP’nin politikalarına karşı alternatif sunamıyor. AKP’nin gündemine takılıp kalıyor. AKP’nin istediği gibi davranıyor. Böylece CHP’yi AKP’ye yediriyor” ifadelerini kullandı.

Mütercimler, Kılıçdaroğlu’nun seçmenleri ikna edemediğini de belirterek, “Kılıçdaroğlu, seçmenlere umut veremiyor. Seçmenlere vizyon sunamıyor. Seçmenlere güven veremiyor. Seçmenlerin sorunlarını çözeceğine inandıramıyor. Bu yüzden de seçmenler CHP’ye oy vermiyor” dedi.

CHP’den Tepki

Mütercimler’in yorumlarına CHP’den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Mütercimler’i eleştirdi. Özkan, şu ifadeleri kullandı:

“Erol Mütercimler’in Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söyledikleri tamamen gerçek dışı ve maksatlıdır. Kılıçdaroğlu, CHP’nin ve Türkiye’nin umududur. Kılıçdaroğlu, CHP’yi birleştiren ve büyüten bir liderdir. Kılıçdaroğlu, AKP’ye karşı dik duran ve mücadele eden bir liderdir. Kılıçdaroğlu, seçmenlerin gönlünde taht kurmuş bir liderdir. Erol Mütercimler’in yalanlarına kimse inanmasın.”

Exit mobile version