Meral Akşener 26 Ağustos’a hazırlanıyor! İYİ Parti’nin yol haritası belli oluyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da yapacağı konuşmayla siyasete yön verecek. Akşener, partisinin yol haritasını ve yerel seçim stratejisini açıklayacak. Akşener, ekonomi, terör, sığınmacılar, insan hakları, çevre ve iklim gibi sorunlara ilişkin çözüm önerilerini de paylaşacak.

İYİ Parti’nin yol haritası belli oluyor

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Genel Başkan Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da tarihi ve siyasete yön verecek bir konuşma yapacağını duyurmuştu. O günden sonra gözler Akşener’in yapacağı konuşmaya çevrildi.

Edinilen bilgiye göre, Akşener konuşmasında partisinin yol haritasını ve yerel seçimlere ilişkin stratejisini belli edecek. Akşener’in seçimlere tek başına girmeye dair mesajlar vermesi bekleniyor. Ancak kapıların tamamen kapatılmayacağı da ifade ediliyor.

Akşener’in konuşmasının ayrıntıları netleşiyor

Ekonomiden teröre sorunlara çözüm önerileri

Akşener konuşmasında ekonomi, terör, sığınmacılar, insan hakları, çevre, iklim ve deprem gibi sorunlara da değinecek. Bu sorunlara karşı milliyetçi-demokrat-kalkınmacı perspektifte çözüm önerilerini ve vizyon belgesini ortaya koyacak.

Toplumun kendi sorunlarına makul yanıtlar beklediğini belirten İYİ Partili kaynaklar, bu hamlenin tabanda da yeni bir heyecan yaratacağı üzerinde duruyor. Sürekli ittifakla anılmak istemediklerini söyleyen kaynaklar, 26 Ağustos hamlesinin partinin kimliğini ve sosyolojik olarak tabanını güçlendireceği ifade ediliyor.

Bahçeli’nin çağrısına ne yanıt verecek?

Merak edilen konulardan birisi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye yaptığı yerel seçimlerde işbirliği çağrısı. Akşener’in 26 Ağustos’taki konuşmasında ittifakla ilgili genel değerlendirmeler yapması ve bu konunun da netleşmesi bekleniyor.

Başta Genel Başkan Meral Akşener olmak üzere tüm milletvekili kadroları sahada olacak. Doğrudan vatandaşla temas kuracak. İYİ Parti, 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da yapacağı konuşmayla siyasetin gündemini belirlemeye hazırlanıyor.

Exit mobile version