Ekonomi

Tesla, Daha Ucuz Elektrikli Araçlar Sunuyor

Tesla, elektrikli araç alanındaki rekabet artmaya devam ederken, Model S ve Model X araçlarının daha ucuz versiyonlarını ABD’de piyasaya sürdü. Bu hamle, şirketin fiyat konusunda rekabetçi olmaya odaklandığını gösteriyor.

Daha Düşük Maliyetli Model S ve Model X

Tesla’nın web sitesine göre, Pazartesi günü piyasaya sürülen her iki aracın daha düşük maliyetli versiyonları normal modelden 10.000 $ daha az.

Model X Standart Menzili, Model X için 98.490 Dolara karşı 88.490 Dolardan başlıyor. Daha ucuz versiyon, 255 mil ila 269 mil arasında bir sürüş menziline sahip. Karşılaştırma için, Model X’in 330 mil ila 348 mil menzili ve biraz daha hızlı hızlanma hızı var.

Model S Standart Menzili, Model S için 88.490 ’dan başlıyor. Model S’nin daha ucuz versiyonu, 298 mil ila 320 mil arasında bir sürüş menziline sahip. Model S, 375 mil ila 405 mil menzile sahiptir.

Bu araçlar, Tesla’nın en eski modelleri ve yatırımcılar gelecek yıl şirketin Cybertruck’unun seri üretimini beklerken, fiyat indirimi arabalara yeni bir soluk getirme girişimi olabilir.

Fiyat Rekabeti

Tesla, marjlar pahasına pazar payı kazanmaya ve otomobil satışlarını artırmaya odaklanmaya devam ediyor. Milyarder Elon Musk tarafından yönetilen otomobil üreticisi, Haziran çeyreği kazançlarında , en az son beş çeyreğin en düşük seviyesi olan %9,6′lık işletme marjı bildirdi.

Düşük maliyetli otomobiller, dünyanın dört bir yanındaki otomobil üreticileri elektrikli araçları piyasaya sürdükçe ve rekabet kızıştıkça Tesla’nın fiyat konusunda rekabetçi olmaya odaklandığı daha geniş bir girişimin parçası.

Tesla, kilit pazarlardaki fiyatlarını sürekli olarak değiştirdi . Şirket, Pazar günü Çin’deki Model Y ve Model 3 otomobillerinin fiyatlarını yeniden düşürdü .

Tesla’nın fiyat indirimleri, elektrikli araç pazarında lider konumunu korumak için yaptığı stratejik bir hamle olarak görülebilir. Ancak şirketin karlılığı ve sürdürülebilirliği üzerindeki etkisi henüz belli değil.