Ekrem İmamoğlu’ndan 2023 bombası: Aday değilim!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 seçimleri CHP Genel Başkanlığı için aday olmayacağını duyurdu. İmamoğlu, genel başkanlık iddialarını yalanlayarak, “Benim misyonum siyasi anlamda bu ülkenin geleceği misyonudur. Koltuk üzerinden asla bir tartışmanın parçası olmadım, olmam” dedi.

İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na mesaj

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerde kendisine bir şart koşmadığını belirtti. “Sayın genel başkanımızın sizin İstanbul’da kalmanız, İstanbul’a sahip çıkmanız ve bir sonraki seçimde de İstanbul için aday olmanız yolunda çok açık beyanları vardı” sorusuna yanıt veren İmamoğlu, “Hiçbir zaman bir mesajlaşmamız olmadı. Çok saygı ve sevgi çerçevesinde mesajlaşmalarımız oldu. Bu bağlamda böyle bir mesajlaşmamız yoktur” dedi.

İmamoğlu, gazeteci Barış Yarkadaş’ın Kılıçdaroğlu’nun kendisine “Aday değilsen İstanbul’a bir aday hazırlayacağım. İstanbul’u bu tartışmalara harcatmam” dediğini iddia etmesini de yalanladı. “Kaynağınızın güvenilirliği ve doğruluğunu nasıl test ettiğiniz bilmiyorum ama böyle bir mesajlaşmanın olmadığının altını çizeyim” diyen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’ndan böyle bir mesaj almadığını söyledi.

“Beni benden dinleyin”

İmamoğlu, aylardır devam eden adaylık tartışmalarına da son noktayı koydu. “Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a adaylığı konusundaki tartışmalar açıklamalar vesilesiyle yapılan yalan yanlış yorumların doğru olmadığını ifade edeyim” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Beni benden dinleyin. Ben ilk gün itibariyle sayın genel başkanıma bir değişim ve dönüşüm sürecinin zararı olduğunu, şart olduğunu ifade ederken kendimle ilgili hiçbir şart koşmadan süreci ifade ettim ve anlattım. Ben bu süreci koordine edebilirim, en önde koşabilirim dediğimi ve sorak ki sohbetimin içinde yine benim ‘Sakın ha bir genel başkanlık vesaire gibi bir şartım zaten olmaz, olamaz. Yani böyle bir şey olmaz. Partinin kurulları, heyetleri, kongreleri vardır’ bunu ifade ettiğimi defalarca söyledim. Tabi sonradan tartışma Ekrem İmamoğlu İstanbul’da kalmalı, İstanbul’a ne olacak vesaire gibi bir takım zeminlere oturtulmuş olsa da beni benden dinleyiniz ki benim makam üzerinden ne bir tayinim ne bir tarifim asla olmamıştır. İfade ettim konuşmamda benim misyonum siyasi anlamda bu ülkenin geleceği misyonudur. Koltuk üzerinden asla bir tartışmanın parçası olmadım, olmam. 2019’da da olmadığımı partim de bilir ve bunu en yakından bilenlerden birisi de benim kıymetli genel başkanımdır.”

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine devam edeceğini ve 2023 seçimlerinde CHP’nin adayını destekleyeceğini sözlerine ekledi.

Exit mobile version