Malatya’da Deprem Hasarı Artıyor: CHP’li Ağbaba Uyardı

Malatya’da son aylarda yaşanan depremler nedeniyle binlerce bina hasar gördü. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kentte yeni bir hasar tespit çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Deprem Hasarı Büyük

Malatya, 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından sık sık sarsılıyor. Son olarak 14 Ağustos 2023’te Yeşilyurt ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Bu depremler nedeniyle Malatya’da şehir merkezinin ve ilçelerin büyük hasar aldığı belirtiliyor. Enkaz yığınlarının bir an önce kaldırılması gerektiği ifade ediliyor.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, deprem hasarı konusunda yetkilileri uyardı.

Hasar Tespiti Yapılmalı

Ağbaba, Yeşilyurt merkezli son depremin de çözülmemiş sorunlara yenilerini eklediğini savundu.

“Bu depremle Malatya’da orta hasarlı binaların ağır hasara, az hasarlı binaların da orta hasara dönme ihtimalinin yükseldiği ifade ediliyor. Bu nedenle Malatya’da hasar tespiti çalışmasının çok ciddiyetle yapılması gerekiyor.” dedi.

Ağbaba, kentte enkaz kaldırma çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini, ağır hasarlı binaların yüzde 80’inin hala yıkılmadığını öne sürdü.

Su Kaynağı Tehlikede

Yeşilyurt merkezli son depremle birlikte Malatya’da su kaynağının tahrip olduğunu dile getiren Ağbaba, alternatif su kaynakları oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Ağbaba, “Malatya’nın su kaynağı olan Tohma Çayı’nın üzerinde bulunan barajlar ve göletlerde çatlaklar oluştu. Bu çatlaklar nedeniyle su kaybı yaşanıyor. Bu durum hem tarım hem de içme suyu için büyük tehlike oluşturuyor.” diye konuştu.

Ağbaba, Malatya’nın deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olmadığını, devletin gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version