Yılanlar Adası’nda Neler Oluyor? Tarihçi-Yazar Mehmet Dağıstanlı’nın Yeni Kitabı Raflarda

Ayvalık’ın tarihi, denizciliği, zeytini ve kültürünü anlatan kurgu roman “Yılanlar Adası”, Tarihçi-Yazar Mehmet Dağıstanlı’nın 18. kitabı olarak okurlarla buluştu. Kitabın ilk imza günü de yazarın yaz aylarını geçirdiği Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi’nde gerçekleşti.

Bir Harita, Bir Seyahatname ve Bir Macera

Kitap, aslen Ayvalıklı olan Hasan, kız kardeşi Nesrin, arkadaşları Turgay, Turgay’ın kız kardeşi Pelin, Aziz ve Demirhan isimli denizci gençlerin, 1750 yıllarında çizilen bir harita ve Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde bahsedilen Yılanlar Adası’nın sırrını çözmek için çıktıkları yolculuğu konu alıyor.

Hasan’ın dedesi Cahit Kaptan’ın kendi tuttuğu notlarından ve tesadüfen bir gün de aynı olayı Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde okumasının ardından, altı gencin 2018 yılında Ayvalık’tan yola çıkarak Karadeniz’deki Yılanlar Adası’na gitmeleriyle başlayan macera, okuyucuyu soluk soluğa bırakacak.

Korku, Heyecan, Cesaret, Arkadaşlık ve Vefa

Kitapta, Ayvalıklı altı gencin filmlere konu olabilecek macerası sırasında yaşadıkları korku, heyecan, cesaret, arkadaşlık ve vefa duyguları da ustaca işleniyor. Yazar Mehmet Dağıstanlı, kitabında hem tarihi hem de fantastik unsurları bir araya getirerek okuyucuya sürükleyici bir hikaye sunuyor.

Ayvalık’ta İmza Günü

Tarihçi-Yazar Mehmet Dağıstanlı, yeni kitabı “Yılanlar Adası”nın ilk imza gününü de ikamet ettiği Ayvalık’ın Küçükköy Mahallesi sınırları içinde bulunan Badavut mevkiindeki bir kafeteryada yakın dostlarının da katılımıyla gerçekleştirdi. Kitabına gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirten Dağıstanlı, “Ayvalık’ın güzelliklerini ve tarihini anlatan bir kitap yazmak istedim. Umarım okuyucularım da keyifle okur.” dedi.

Kitabını imzalatan okurlar da Dağıstanlı’ya teşekkür ederek, kitabını merakla beklediklerini söylediler. “Yılanlar Adası” kitabı, kitapçıların raflarındaki yerini aldı.

Exit mobile version