Emekli maaşlarına yapılan adaletsiz zamlara karşı dava açıldı

Emekli maaşlarına yapılan adaletsiz zamlara karşı dava açan Halkın Kurtuluş Partisi bir yazılı açıklama yaptı ve konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

Emekli maaşlarına yapılan son zamlar, emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmekten çok uzak. Emekliler, açlık ve yoksulluk sınırının altında bir gelirle hayatlarını sürdürmeye çalışırken, AKP hükümeti emeklilere “yeter” diyor. Emeklilerin hakkını savunan tek parti ise Halkın Kurtuluş Partisidir denildi.

Emekliler Açlık ve Yoksulluk Sınırının Altında

Türkiye’de emekli maaşları, enflasyon karşısında erimeye devam ediyor. ABD ve AB emperyalistlerinin dayattığı politikalarla, AKP hükümeti yaşamın her alanını emekçi halk için cehenneme çeviriyor. Çürütmedikleri, satmadıkları, çökertmedikleri ne bir değer kaldı ne bir kurum.

Bağımsız araştırma grubu ENAK’ın açıkladığı %122.88’lik yıllık enflasyon bile, çarşıda, pazarda, markette her gün karşılaştığımız gerçek enflasyonun çok altında. Bizi yakan her gün karşılaştığımız gerçek enflasyon %300. Böylesine ağır ekonomik bir tabloda, AKP hükümeti gider emeklilere “sizin yaşadığınız yeter, daha fazla da yaşamayın, ekonomiye yük olmayın” diyor.

Özellikle son memur ve memur emeklilerine yapılan maaş zamlarında adil olmayan, hiçbir hakkaniyete dayanmayan, eşitsiz, insan haklarına aykırı yaklaşım, AKP hükümetinin emeklileri yok etme, yok sayma siyasetine evrildiğini gösteriyor.

Memurlara yapılan 8 bin 777 TL’lik zammın emeklilere yapılmamasının başka bir açıklaması olamaz. Emekli olunca kira ödenmiyor mu? Emekli olunca eve yiyecek içecek alınmıyor mu? Emekli olunca ulaşım parasız mı? Emekli olunca aile çocuk yardımı ödenmiyor mu? Emekli olunca emekliler aileyi dağıtıp çocuklarını evlatlıktan mı çıkarıyorlar?

Ben 25 yıllık Maliye Bakanlığı çalıştıktan sonra emekli oldum. Son gelen zamlarla emekli maaşım 12 bin 76 TL. Evet şanslıyım ama en düşük 7 bin 500 lira emekli maaşı alanlara göre şanslıyım. Diğer taraftan Türk-İş Temmuz ayı için açlık sınırını 11 bin 658 TL, yoksulluk sınırı ise 37 bin 974 TL olarak açıkladı. Ağustos ayında çarşıdan pazardan biliyoruz ki, benim maaşım açlık sınırının çok altında kalacak.

Oysa 2003 yılında en düşük emekli maaşı net asgari ücretten %47 daha fazlaydı. Bugün en düşük emekli maaşı asgari ücretin çok altında kaldı. Görüldüğü gibi emekliler açlığa, yoksulluğa, ölüme mahkum ediliyor.

Halkın Kurtuluş Partisi’nden Dava Açıldı

Bugün AKP hükümetinin memura uyguladığı 8 bin 77 liralık seyyanen zammın memur emeklilerine uygulanmamasının hukuka, anayasaya, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Halkın Kurtuluş Partisi ve emekli bir memur olarak iptali için Danıştay’a dava açmış bulunuyoruz.

Bu ülkenin en halksever, en vatansever partisi Halkın Kurtuluş Partisi olarak kuracağımız halkın iktidarında para babalarının sömürü ve yağma düzeni ortadan kaldırılacak. Halkın iktidarında işsizliğin, pahalılığın, zammın, zulmün, sömürünün bulunmadığı insana yaraşan bir hayat sunulacak. Halkımıza inanıyoruz. O günler gelecek.

Saygılar,

Halkın Kurtuluş Partisi Vekili Avukat Azim Ayçokur

Ben bu açmış olduğumuz dava hem anayasanın sosyal devlet ilkesine hem eşitlik ilkesine hem de kanun önünde kanunların anayasaya uygunluk ilkesine aykırı bir işlem olmaktadır. Bundan mağdur olan tüm emeklilerimiz adına Halkın Kurtuluş Partisi Emekli Memur Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Adnan Okur adına da dava açmış olduk. Halkımız için olumlu bir sonuç çıkmasını umut ediyoruz. Teşekkür ederiz.

Exit mobile version