Ekrem İmamoğlu’ndan Yerel Seçimler Öncesi Bomba Açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün saat 12.00’de Haliç Kongre Merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla yerel seçimler öncesinde yol haritasını belirleyecek. İmamoğlu’nun, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde yeniden İBB Başkan adayı olacağını ilan edeceği, ancak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içindeki değişim talebini de vurgulayacağı öne sürülüyor.

İmamoğlu’ndan “Değişim” Mesajları

İmamoğlu, son günlerde yaptığı açıklamalarda ve sosyal medya paylaşımlarında İstanbul’a dönük mesajlarını çoğalttı. İmamoğlu, “Milletin parasını çarçur edene, kendi parası zannedenlere, bu kadim şehre rant gözüyle ihmal ve ihanet dönemine dönüştürdükleri süreci hep birlikte sonlandıracağız. İstanbul için 2019 öncesi kabusu sonlandıracağız” dedi.

İmamoğlu’nun bu sözleri, 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olacağına işaret olarak yorumlandı. Ancak İmamoğlu’nun aynı zamanda CHP’deki değişim isteğini de dile getirdiği belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın kaynaklar, İmamoğlu’nun CHP’nin başarısı için çalıştığını, ancak partideki bazı yapılanmalara karşı olduğunu ifade etti.

CHP’de Seçim Sonrası Hesaplaşma

CHP’de Kasım ayında yapılması beklenen Kurultay öncesinde ilçe seçimleri yapılırken, İstanbul, Ankara ve İzmir’de değişimciler ve Kılıçdaroğlu arasında dengeler nasıl oluşuyor sorusu gündemde. CHP’nin en büyük kalesi olan İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kararı belli oldu.

İmamoğlu’nun Kararı Ne Oldu?

İmamoğlu, bugün saat 12.00’de Haliç Kongre Merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla merakla beklenen soruyu cevapladı. İmamoğlu’nun, 2024 yerel seçimlerinde yeniden İBB Başkan adayı olacağını ilan etti, ancak CHP’deki değişim isteğini de dile getireceği iddia ediliyor.

İmamoğlu’nun kararı, hem yerel seçimler hem de genel seçimler için önemli bir etken olacak. CHP içinde genel başkanlığı hedefleyen isimlerden biri olarak gösterilen İmamoğlu kararına ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

“İSTANBUL’U SAVUNMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUM”

-Sözlerime son verirken şunu ifade etmek istiyorum: Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum.

-Dört sene boyunca olduğu gibi, 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum. Yoksulluğu söküp atan refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum; Katılımı ve ortaklaşan aklı merkeze almak için dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ve gelişimine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum.

– Bu anlayışla 2019’da olduğu gibi, CHP’li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum.

-İstanbulluları ve tüm yurttaşlarımı da bu yürüyüşe davet ediyorum. Sevgili Cumhuriyet Halk Partiler, kıymetli İstanbullular, aziz vatandaşlarım: Her şey çok güzel olacak.

Exit mobile version