Savaş Uçağı Evin Otoparkına Çakıldı

ABD’nin Michigan eyaletinde Van Brun şehrinde düzenlenen hava şovunda izleyenlerin kanını donduran bir kaza meydana geldi. Sovyet döneminden kalma Mig-23 savaş uçağı, kent semalarında gösteri uçuşu yaparken, aniden kontrolden çıktı. Pilotlar, irtifa kaybeden jetten son anda paraşütle atladı. Uçak ise bir evin otoparkına çakılarak alev aldı.

Pilotlar Kurtuldu, Araç Yandı

İtfaiye ve ambulans ekipleri, hemen olay yerine sevk edildi. Yangına müdahale edilirken, pilotların durumunun iyi olduğu öğrenildi. Uçağın düştüğü yerde bulunan aracın ise boş olduğu açıklandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Olay Yerinden Gelen Görüntüler Şoke Etti

Hava şovunu izlemeye gelen vatandaşlar, yaşanan korkunç kazayı cep telefonlarıyla kaydetti. Olay yerinden gelen görüntülerde, uçağın alevler içinde yere çakılması ve pilotların paraşütle atlaması görülüyor. Bazı vatandaşlar ise panik içinde kaçışmaya çalışıyor.

Uçağın Neden Düştüğü Araştırılıyor

Mig-23 savaş uçağı, Sovyetler Birliği tarafından 1960’lı yıllarda üretilmeye başlanmıştı. Uçak, daha sonra birçok ülkeye ihraç edilmişti. ABD’de ise bazı özel koleksiyoncular tarafından satın alınmıştı. Uçağın neden düştüğü henüz bilinmiyor. Soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Exit mobile version