Dünya

Kafes Dövüşü İçin Gün Sayan Teknoloji Devleri: Mark Zuckerberg vs Elon Musk

Teknoloji dünyasının iki dev ismi arasındaki kafes dövüşü rekabeti giderek kızışıyor. Mete Han’ın patronu Mark Zuckerberg, rakibi Elon Musk’ın korkak tavuk olduğunu iddia ediyor. Musk ise yarın kapısında olacağını söylüyor. Peki, bu dövüş gerçekten olacak mı? İşte detaylar.

Korkak Tavuk Dedikodusu

İki milyarder arasındaki rekabet, Elon Musk’ın Haziran ayında kafes dövüşü teklif etmesiyle başladı. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Mark Zuckerberg ile kafes dövüşü yapmak istiyorum. Kabul ederse, kolezyumda Antik Roma temasıyla yapabiliriz” dedi.

Zuckerberg ise hemen bunu kabul edip rakibinden konum istedi. Ancak Musk, İtalya başbakanıyla konum için anlaşsa da hala gün belirlemedi. Bu durum, Zuckerberg’i çileden çıkardı.

Zuckerberg, yeni platformu Trend üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sanırım hepimiz Elon’un ciddi olmadığı konusunda hemfikiriz. Eğer ciddi ise, bana nasıl ulaşacağını biliyor” ifadelerini kullandı.

Musk ise bunun üzerine Twitter hesabından yanıt verdi. “Yarın Zuper Berk’in kapısındayım” diye cevap yetiştirdi. Dövüşten kaçtığı iddialarını reddeden Musk, “Korkak tavuk” dedi.

Dövüş Gerçekten Olacak Mı?

İki teknoloji devinin arasındaki atışma, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Birçok kullanıcı, dövüşün gerçekten olup olmayacağını merak ediyor.

Uzun süredir dövüş sporları yapan Zuckerberg, favori görülüyor. Ancak Musk’ın da sürpriz yapabileceği düşünülüyor.

Dövüşün kolezyumda Antik Roma temasıyla yapılması planlanıyor. Ancak henüz kesin bir tarih belirlenmedi.

Bu arada, iki milyarderin de dövüş için bağış topladığı öğrenildi. Dövüşten elde edilecek gelirin, hayır kurumlarına aktarılacağı belirtildi.