Gündem

Millet İttifakı’nda Seçim Sonrası Koltuk Kavgası

Seçim hezimetinin ardından Millet İttifakı’nda birbirine giren CHP ve İYİ Parti, canlı yayında kıyasıya tartıştı. CHP’de değişim isteyenler ile Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler arasında koltuk kavgası büyüyor. İmamoğlu ise yol haritasını açıklamaya hazırlanıyor.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Millet İttifakı’nda çatlak sesler yükselmeye başladı. CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan gerginlik, canlı yayında da devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gaye Uslu ile İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, seçim sonuçlarını değerlendirirken birbirine girdi.

Uslu, “Sizin anketlerinize göre Gelecek Partisi’nin oyu yüzde 15’ti. Nerede kaldı o yüzde 15? Siz kendinizi kandırıyorsunuz. Biz seçimi kazandık. AK Parti’nin oyu düştü. Bu bir başarıdır” dedi.

Çömez ise “Siz kendinizi kandırıyorsunuz. AK Parti’nin oyu düşmedi, sizin oyunuz düştü. Siz seçimi kaybettiniz. Siz değişime direniyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nu koltuğunda tutmak için seçim hizmetini perdeleme çabasındasınız” diye karşılık verdi.

Çömez, “İmamoğlu’nu da esir alırız diye alamadınız. O da sizden ayrılacak. O da değişimin önünü açacak” dedi.

Uslu ise “İmamoğlu bizim partimizin üyesidir. O da Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Siz onu kendi partinize çekmeye çalışmayın” dedi.

Tartışma sırasında bir ara Uslu’nun mikrofonu kesildi. Çömez ise “Mikrofonunuzu kesmeyin, konuşsun. Biz onları dinlemeye tahammül ediyoruz” dedi.

Bu arada, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bir açıklama yaparak, Millet İttifakı’na sırt döndüklerini ve logolarıyla seçime gireceklerini duyurdu.

Davutoğlu, “Biz Millet İttifakı’nın içinde yer almadık. Biz sadece Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarmak için görüştük. Ama onlar bizi yok saydılar. Biz de kendi yolumuza gittik” dedi.

Davutoğlu, “Biz logolarımızla seçime gireceğiz. Bizim oyumuz yüzde 15’tir. Bunu sandıkta göstereceğiz” dedi.

CHP’de ise değişim isteyenler ile Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler arasında koltuk kavgası büyüyor. İmamoğlu ise önümüzdeki günlerde yol haritasını açıklamaya hazırlanıyor.

İmamoğlu’nun CHP’den ayrılıp yeni bir parti kuracağı iddiaları da gündemde yer alıyor.