Emeklilere müjde! Bakan Işıkhan açıkladı: Meclis açılır açılmaz…

Emekli maaşlarına zam yapılacak mı? Bu sorunun yanıtını milyonlarca emekli merakla bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin yüzünü güldürecek haberi verdi. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla emekli maaşlarında iyileştirme çalışması yaptıklarını söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılır açılmaz, yani Ekim ayında emekli zammının gündeme geleceğini duyurdu.

Emekli maaşı ne kadar olacak?

Emeklilerin beklentisi en düşük emekli maaşının 10.000 liraya yükseltilmesi. Bakan Işıkhan, bu konuda çalıştıklarını belirtti. Emekli zammı için masada farklı senaryolar olduğunu ifade etti. İlk senaryo, yüzde 25’lik zammın kök aylığa eklenmesi ve iki ila 3000 lira arasında ilave zam verilmesi. Bakan Işıkhan, bunun çok güzel, faydalı bir iyileştirme olduğunu ve toplumun refahını yükseltecek bir adım olduğunu vurguladı.

Enflasyon rakamları ne gösteriyor?

Emekli zammının belirlenmesinde enflasyon rakamları da önemli bir rol oynuyor. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 31,92 olacak. Yıl sonu enflasyon rakamına refah payının da eklenmesi durumunda en düşük emekli maaşının 10.000 liraya çıkması bekleniyor.

Memur ve memur emeklileri ne durumda?

Emeklilerin yanı sıra memur ve memur emeklileri de zam bekliyor. Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci toplantı yarın yapılacak. Hükümet, memur ve memur emeklileri için zam teklifini açıklayacak. Memurların talebi ise yüzde 21’lik zam ve 600 lira seyyanen zam.

Emeklilere, memurlara ve memur emeklilerine yapılacak zam oranları önümüzdeki günlerde netleşecek. Emeklilerin, memurların ve memur emeklilerinin gözü kulağı TBMM’de olacak. Meclis’in yeni dönemde yapacağı ilk işlerden biri de emekli zammı olacak.

Exit mobile version