Personel Alımı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı 4 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı Yapacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, savunma sanayii projelerinin yürütülmesinde görev alacak 4 (dört) sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu. Alınacak personeller, yazılı ve sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile belirlenecek.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav başvuruları 04 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 23:59:59’da sona erecek. Adaylar, e-Devlet (Savunma Sanayii Başkanlığı- Kariyer Kapısı) ve Kariyer Kapısı [internet adresi] üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanmak suretiyle başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başvuru yapacak adayların, başvuru formunu eksiksiz ve doğru olarak doldurmaları, istenen belgeleri elektronik ortamda taratıp sisteme yüklemeleri gerekiyor. Başvuru formu ve belgeleri eksik veya yanlış olan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

Sınav Şekli, Yeri ve Tarihi

Savunma Sanayii Başkanlığı, sınavın yazılı ve sözlü olarak yapılacağını bildirdi. Yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara ait katılım listesi, sınavın yeri, tarihi ve ilgili diğer bilgiler Başkanlığın [internet sitesi] “Duyurular” bölümünde ve Kariyer Kapısında ilan edilecek.

Yazılı sınavda adaylara genel kültür, genel yetenek, yabancı dil (İngilizce) ve mesleki bilgi konularında sorular sorulacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava çağrılacak. Sözlü sınava katılacak adaylar kendilerini tanıtacakları bir sunum hazırlayacaklar. Sözlü sınava katılacak adayların sunumlarını yanlarında getirmeleri zorunlu olacak.

Genel Şartlar

Savunma Sanayii Başkanlığı, sözleşmeli bilişim personeli alımına başvuracak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerektiğini belirtti:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

(b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı ödenecek pozisyonlar için başvuru yapabilirler.)

Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3, ücret tavanı üç katını geçemeyecekler için en az 5, diğerleri için en az 8 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)

Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

Erkek adaylar için başvuru tarihleri itibariyle muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş veya askerlik hizmetinden muaf olmak