Spor

Ergin Ataman: “Mükemmel bir basketbol oynadık”

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda Bulgaristan’ı farklı yenen A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, çok iyi oynadıklarını ve turnuvayı kazanmak istediklerini belirtti.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada yarı finale yükselmeyi garantileyen A Milli Erkek Basketbol Takımı, C Grubu ikinci maçında Bulgaristan ile karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen milliler, rakibini 104-66 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Maçın ardından Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan Başantrenör Ergin Ataman, takımının performansından memnun olduğunu dile getirdi.

“Tüm oyuncularımı kutluyorum”

Ataman, “Mükemmel bir basketbol oynadık.” diyerek sözlerine başladı. “Tüm oyuncularımı kutluyorum. Bulgaristan tabii ki bizim seviyemizde bir takım değil ama turnuvadaki iddialı takımlardan biriydi. Ukrayna’ya uzatmada kaybetmişlerdi. Maçın başından son saniyesine kadar çok büyük bir disiplin içinde topu iyi paylaşıp iyi bir savunma yaptık. Oyuncularımızın bireysel potansiyelini çok iyi kullandık. Değerli ve farklı bir galibiyet aldık.” ifadelerini kullandı.

“Bu turnuvayı kazanmak istiyoruz”

Ataman, önlerinde daha zorlu maçlar olduğunu da vurgulayarak, şöyle devam etti: “Önümüzde 3 maç daha var. Salı akşamı Ukrayna ile grup liderliği maçı oynayacağız. Sonra yarı final ve final var. Bu turnuvayı kazanmak istiyoruz.”

Tecrübeli başantrenör, iyi bir jenerasyona sahip olduklarını da dile getirerek, şunları söyledi: “Her maç daha iyiye gideceğiz. İzlanda ve Bulgaristan maçları bizim için bir ölçü olamaz. Bundan sonraki maçlar daha sert geçecek. Ukrayna maçıyla bu sertlik başlayacak. Çapraz grupta Hırvatistan çok iyi takım. Oralarda durumumuzu daha iyi göreceğiz. Takım son derece iyi niyetli ve mücadeleci. Bu da hepimize gurur veriyor.”