Spor

U17 Kız Milli Hentbol Takımı’ndan Tarihi Başarı

U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası 2’nci klasman finalinde Avusturya’ya 34-29 mağlup olan U17 Kız Milli Hentbol Takımı, gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı zamanda A klasmana yükselme hakkı da elde eden millilerimiz, Türk hentbol tarihinde büyük bir başarıya imza attı.

Son Topa Kadar Mücadele Etti

Final maçında rakibine karşı son topa kadar mücadele eden millilerimiz, ilk yarıyı 16-15 geride kapattı. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Avusturya, farkı açarak maçtan 34-29 galip ayrıldı. Böylece Avusturya şampiyon olurken, Türkiye ise ikinci sırada yer aldı.

THF Başkanı’ndan Övgü Dolu Sözler

Düzenlenen madalya törenin ardından Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Uğur Kılıç, turnuvaya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk günden itibaren milli takımın son topa kadar mücadele ettiğini ve çok başarılı bir turnuva geçirdiğini kaydeden Kılıç, “B klasman Avrupa Şampiyonası’nda 2’nci olduk ve A klasmana çıkmayı hak ettik. Bu çok önemli ve çok uzun yıllardır beklediğimiz bir başarı. U17 bizim proje takımımız, U19 olduklarında bu başarıyı elde etmelerini bekliyorduk ama bize bu başarıyı erkenden verdiler. Evet son maçı kaybettik, şampiyon olamadık ama sporun içerisinde bu var. Kaybettiklerimizden ders çıkartacağız ve inşallah önümüzdeki turnuvaları şampiyon olarak bitireceğiz” dedi.

Türk Hentbolu İçin Büyük Bir Fırsat

Kılıç, A klasmana yükselmenin Türk hentbolu için büyük bir fırsat olduğunu da vurgulayarak, “A klasmanda daha güçlü rakiplerle karşılaşacağız ve daha çok tecrübe kazanacağız. Bu da bize gelecekte daha iyi sonuçlar almak için yardımcı olacak. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Antrenörlerimizi, sporcularımızı, yöneticilerimizi ve destek veren herkesi kutluyorum. Bu takım bize daha çok sevinç yaşatacak” diye konuştu.

Millilerimizin Performansları

U17 Kız Milli Hentbol Takımımızın turnuvadaki performansları şöyle:

  • Grup aşamasında: Macaristan’ı 28-24, Romanya’yı 30-25 yendi, İspanya’ya 30-28 yenildi.
  • Yarı finalde: İsveç’i 29-26 yendi.
  • Finalde: Avusturya’ya 34-29 yenildi.

Millilerimizin en skorer ismi ise 38 gol atan Zeynep Özge Özdemir oldu. Özdemir, turnuvanın en skorer ikinci oyuncusu seçildi. Ayrıca millilerimizden Selin Gültekin de turnuvanın en iyi kalecisi ödülünü aldı.

Millilerimizi Tebrik Ediyoruz

U17 Kız Milli Hentbol Takımımızı gösterdikleri müthiş performans ve elde ettikleri tarihi başarı için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Millilerimiz, Türk hentbolunun geleceği için büyük bir umut ışığı oldu. Bu takımın daha nice zaferlere imza atacağına inanıyoruz. U17 Kız Milli Hentbol Takımımız, bizim gururumuz!