Genel

Trabzon’da Turistleri Taşıyan Minibüs Devrildi: 3’ü Ağır 6 Yaralı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde Arap turistleri taşıyan minibüsün kontrolden çıkarak refüje çarpması ve devrilmesi sonucu 3’ü ağır 6 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırılırken, kazaya karışan minibüsün Uzungöl’den döndüğü öğrenildi.

Kazanın Detayları

Kaza, bugün saat 14.30 sıralarında Karadeniz Sahil Yolu’nun Sürmene ilçesi mevkisinde meydana geldi. İhsan Sali yönetimindeki 61 TF 405 plakalı minibüs, bilinmeyen bir nedenle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen minibüs, yan yatarak durabildi.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar, hemen yaralılara yardım etmek için minibüse koştular. Vatandaşlar, minibüsün kapısını zorlayarak açtılar ve içerideki yaralıları dışarı çıkardılar.

Yaralıların Durumu

Kazada yaralanan 5’i Arap turist, 1’i sürücü olmak üzere toplam 6 kişi, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu belirtildi.

Polis ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kaza nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nda trafik akışında aksamalar yaşandı.

Turistlerin Uzungöl Gezisi

Kazaya karışan minibüsün Uzungöl’den döndüğü öğrenildi. Uzungöl, Trabzon’un Çaykara ilçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle ünlü bir göldür. Uzungöl, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Özellikle Arap turistlerin ilgisini çeken Uzungöl, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, kamp yapma gibi aktiviteler sunmaktadır.

Uzungöl’e giden turistler, aynı zamanda bölgenin kültürünü ve lezzetlerini de tanıma fırsatı bulmaktadır. Uzungöl’de bulunan otel, pansiyon ve restoranlarda yöresel yemekler servis edilmektedir. Uzungöl’ün en meşhur yemeği ise alabalık olarak bilinmektedir.

Uzungöl’e gitmek isteyen turistler, Trabzon Havalimanı’na uçakla geldikten sonra yaklaşık 100 kilometrelik bir yolculukla Uzungöl’e ulaşabilmektedir. Uzungöl’e giden minibüs, tur ve transfer hizmeti veren bir firmaya aitti. Minibüsün kaza yapmadan önce Uzungöl’de neler yaptığı henüz bilinmemektedir.