Ekonomi

Devletten Elektrik Faturalarında 187 TL İndirim Müjdesi!

Elektrik faturaları bütçenizin üzerinde geliyor ve ödemekte zorlanıyor musunuz? O zaman bu elektrik indirim haberi tam size göre. Zira 4 kişilik bir aile için her ay elektrik faturalarında 187 TL indirim yapılacak ve bu şekilde gelen elektrik faturalarınızın sadece 187 TL üstü olan miktarı ödeyeceksiniz.

Devlet 14 Ağustos 2023 tarihi itibari ile elektrik faturalarını ödemekte zorlananlar için yeni bir elektrik yardımı başlattı. Başvurular E-devlet üzerinden yapılacak ve tüm ihtiyaç sahiplerinin elektrik faturalarında 187 TL indirim yapılacak. Üstelik başvurular bir kereye mahsus alınacak ve indirimler her ay geçerli olacak.

Peki, bu elektrik indiriminden nasıl faydalanılacak? Hangi gelir düzeyinde sahip insanlara veriliyor? Başvurular nasıl yapılacak? 4 kişiden fazla aileler için ne kadar elektrik yardımı yapılıyor? İşte tüm detaylar…

Kimler Elektrik Fatura Yardımı Alabilir?

Elektrik fatura yardımı almak isteyenlerin, evine giren aylık gelirin asgari ücret tutarının 1/3’üne kadar olması gerekiyor. Yani aile birey başına düşen gelir, asgari ücretin 3’de 1’inden fazla olmamalıdır.

Bu şartları sağlayan aileler, elektrik fatura yardımından yararlanabileceklerdir. Örneğin, 2023 yılında asgari ücret 14.406 TL olarak belirlenmiştir. Bu durumda, aile birey başına düşen gelir 3.800,78 TL’den az olmalıdır.

Elektrik Yardımı Başvuruları Nereye Yapılır?

Elektrik yardımı desteği başvuruları bulunduğun kaymakamlık binasında bulunan sosyal yardım ve dayanışma vakfı şubelerine şahsen yada e-devlet üzerinden online şeklinde yapılması gerekmektedir. İstenilen belgeler, başvuru esnasında belirtilmektedir.

E-devlet üzerinden online başvuru yapmak isteyenler, [E-Devlet Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama] sayfasına giriş yaparak “Elektrik Fatura Yardımı” seçeneğini işaretlemelidirler. Daha sonra, başvuru formunu doldurarak göndermelidirler.

Şahsen başvuru yapmak isteyenler ise, bulundukları ilçenin kaymakamlık binasında yer alan sosyal yardım ve dayanışma vakfı şubesine giderek “Elektrik Fatura Yardımı” başvuru formunu almalıdır. Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra, istenilen belgelerle birlikte teslim etmelidirler.

Yardım Kapsamında Bulunan Elektrik Faturaları Nereye Yatırılır?

Yardım kapsamına giren tüm elektrik faturaları, fatura sahibi tarafından PTT şubelerinden yatırılmaktadır. Bu faturalar online ve şahsen başka bir fatura ödeme noktalarından yapılmamaktadır. PTT haricinde yatırılan faturalardan belirtilen fatura desteği miktarı düşülmemektedir.

Yardım kapsamında olan elektrik faturalarının son ödeme tarihleri, normal faturalarla aynıdır. Bu nedenle, faturalarınızı son ödeme tarihinden önce PTT şubelerine yatırmayı unutmayın. Aksi takdirde, gecikme zammı uygulanabilir.

4 Kişiden Fazla Aileler İçin Ne Kadar Elektrik Yardımı Yapılıyor?

Elektrik yardımından yararlanmak için belirlenen gelir kriteri, aile birey sayısına göre değişmektedir. 4 kişilik bir aile için her ay elektrik faturalarında 187 TL indirim yapılmasının yanı sıra, 4 kişiden fazla aileler için de ek indirimler uygulanmaktadır.

Bu ek indirimler, aile birey sayısının her artışında 25 TL olarak belirlenmiştir. Örneğin, 5 kişilik bir aile için elektrik faturasında 187 TL + 25 TL = 212 TL indirim yapılacaktır. 6 kişilik bir aile için ise 187 TL + 50 TL = 237 TL indirim yapılacaktır.

Bu şekilde, aile birey sayısı arttıkça elektrik faturasında daha fazla indirim alınabilecektir.

Elektrik Fatura Yardımından Faydalanmak İçin Acele Edin!

Devletin başlattığı bu yeni elektrik yardımından faydalanmak için acele etmeniz gerekiyor. Çünkü bu yardım sınırlı sayıda ihtiyaç sahibine verilecektir. Başvuruların yoğunluğuna göre, yardımın süresi ve miktarı değişebilir.

Bu nedenle, elektrik faturalarını ödemekte zorlananlar için büyük bir fırsat olan bu yardımı kaçırmamak için hemen başvurunuzu yapın. Böylece, her ay elektrik faturalarınızda büyük bir indirimden yararlanarak bütçenizi rahatlatabilirsiniz.