Marmara Bölgesinde Hava Durumu: Yağmur ve Rüzgar Geliyor!

Marmara Bölgesi’nde bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahminlerine göre, bölgede hem yağmur hem de kuvvetli rüzgar bekleniyor. İşte Marmara Bölgesi’nde hava durumu ile ilgili tüm detaylar…

Marmara Bölgesi’nde bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahminlerine göre, bölgede hem yağmur hem de kuvvetli rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri, yağış ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmalı.

Marmara’nın Doğusunda Yağmur Var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, bugün Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu ile Ardahan çevrelerinde yerel sağanak yağışlar görülecek. Yağışların özellikle İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Balıkesir’in kuzeyi ile Çanakkale’nin doğusunda etkili olması bekleniyor.

Yağışların yer yer kuvvetli olabileceği uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Marmara’nın Batısında Rüzgar Fırtına Şeklinde Esecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bugün rüzgarın batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, Marmara’nın batısında kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Rüzgarın hızının 75 kilometreye kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Rüzgar nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Hava Sıcaklıkları Artmaya Devam Ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, hava sıcaklıklarının ise Marmara ile Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, diğer bölgelerde artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor. Sıcak havanın etkisiyle nem oranının da artacağı tahmin ediliyor.

Sıcak ve nemli havanın neden olabileceği baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk gibi sağlık sorunlarına karşı vatandaşların bol sıvı tüketmeleri, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamaları, hafif ve açık renkli kıyafetler giymeleri öneriliyor.

Exit mobile version