Gündem

Yüzde 52 zam geldi! Ulaşım ücretlerine gelen yüzde 52 zamma tepkiler dinmiyor!

Vatan Partisi üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ulaşıma yüzde 52 zam yapmasını Saraçhane’deki hizmet binası önünde protesto etti. Partililer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerini yerine getirmediğini ve UKOME toplantısına katılmadığını söyledi.

Ulaşım zammı kabul edilemez

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, grup adına yaptığı açıklamada, İBB’nin ulaşıma yüzde 52 zam yaptığını hatırlatarak, bu zammın kabul edilemez olduğunu söyledi. Özkan, “Asgari ücrete zam geliyor, hükümet vergileri bindiriyor, belediyeler ulaşım başta olmak üzere zam için fırsat kolluyor. Böyle gitmez.” dedi.

Özkan, merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin halka hizmet için var olduğunu dile getirerek, “Halkın cebinden çıkacak her kuruşun hesabını vermek zorundalar. Ulaşım zammıyla halkın sırtına yeni bir yük bindiren İBB’yi kınıyoruz.” diye konuştu.

Seçim vaatleri unutuldu

Özkan, İmamoğlu’nun seçim zamanı ulaşımla ilgili bazı vaatlerinin olduğunu dile getirerek, “O sözleri sarf ederken Türkiye’nin ekonomi yönetimini umursamıyorsa İmamoğlu’nun ulaşım vaatlerini kendisine ve kamuoyuna hatırlatırız; ‘12 yaş altı her çocuğa ulaşım ücretsiz olacak’, ‘İlk yarım saat içerisinde yapılan aktarmalar ücretsiz olacak’, ‘CHP’nin bütün belediyelerinde öğrenciler için toplu taşıma ücretsiz olacak’ dedi. Oldu mu? Hayır.” ifadelerini kullandı.

Özkan, İmamoğlu’nun bu vaatleri yerine getirmek yerine ulaşıma zam yaparak halkın mağduriyetine sebep olduğunu savunarak, “İmamoğlu, seçim vaatlerini unuttu. Halk da onu unutacak.” dedi.

UKOME toplantısına katılma sorumluluğu

Özkan, ayrıca İmamoğlu’nun UKOME’de ulaşım zammının tartışıldığı sırada Elazığ ve Tunceli’de olduğunu belirterek, buna tepki gösterdi. Özkan, “İmamoğlu, UKOME toplantısına katılma sorumluluğunu yerine getirmedi. Bu toplantının sonucu İstanbul’un geleceğini ilgilendiriyor. Bu toplantının sonucu İstanbul’un geleceğini ilgilendiriyor. İmamoğlu, bu toplantıya katılmak yerine Elazığ ve Tunceli’ye gitti. Bu, İstanbul halkına saygısızlıktır.” dedi.

Özkan, İmamoğlu’na ulaşım zammını geri çekmesi çağrısında bulunarak, “İmamoğlu, halkın sesine kulak vermelidir. Ulaşım zammını geri çekmelidir. Aksi takdirde, halkın tepkisi daha da büyüyecektir.” dedi.

Özkan’ın konuşmasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.