Editörün SeçtikleriEkonomiEmlakGenel

Erdoğan imzaladı: Karar Resmi Gazete’den duyuruldu! 3 ay kira alınmayacak

Resmi Gazete’de önemli bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanıp yürürlüğe giren karara göre 6 Şubat’taki büyük deprem faciası sebebi ile OHAL ilan edilen illerdeki vakıf taşınmazları için 3 ay kira alınmayacak. Karar 6 Mayıs Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar:

Resmi Gazete’de yayımlanan karar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğe girdi. Yayımlanan kararnameye göre OHAL ilan edilen illerdeki Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait olan taşınmazların bu yılki Şubat, Mart ve Nisan aylarındaki alacaklarından vazgeçildi.

3 AY KİRA YOK

6 Mayıs Resmi Gazete kararında Erdoğan’ın imzasıyla olağanüstü hal ilan edilen bütün illerdeki vakıf taşınmazlarının 3 ayı için kira muafiyetinin getirildiği belirtildi.

ÖNCEDEN KİRA ÖDENDİYSE..

Bu aylar için daha önceden kira ödemesi yapıldıysa sözleşmenin sona ermesi ya da devam etmesi halinde iade ya da mahsup işlemleri yapılacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bahse konu taşınmazların kiracılarının, kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde sözleşmelerinin sonlandırılmasını talep etmeleri halinde, sözleşmeleri sonlandırılarak talep tarihinden itibaren bir ay içinde tahliyeleri sağlanacak.

Bu durumda da kiracılardan kiraların erken geri verilmesi için alacak talebinde bulunmayacak.