Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Altın fiyatları fırladı: Düğün yapacakların tercihi değişti! Çeyrek altın 100 TL, bilezik 1000 TL’den satılıyor

Bir süredir hızla artış gösteren altın fiyatları sonrasında özellikle yaz aylarında düğün yapacaklar kara kara düşünmeye başladı. Çünkü uzmanların yaptığı açıklamalara göre altın fiyatları haziran ayından sonra daha da artacak. Fiyatlar bu şekilde rekor kırmaya devam ederken, vatandaşlar çareyi imitasyon takılarda buldu. İşte detaylar

Altın fiyatları yükselince düğün yapacakların tercihi imitasyon takılardan yana oldu. Görüntü olarak gerçek altının aynısı olan imitasyon altın takılara talep her geçen gün artmaya devam ediyor.

GEÇEN YILA GÖRE 2 KAT ARTTI

Antalya’da düğün sezonu resmen başladı. İmitasyon takılara olan talep ise 2 kat birden arttı. Takıların satışını yapan Sevim Karaca fiyatlarla ilgili, “İmitasyon bileklik 50 liradan 100 liraya, kolye, küpe, bileklik gibi setlerin fiyatı da 500 liradan 3 bin liraya yükseldi” dedi.

TALEP ARTIYOR

Düğün sezonu gelince özellikle gelin ve damat adayları altın konusunda ne yapacağını düşünmeye başladı. Aileler bu durumda altın fiyatları artınca, gerçek gibi gözüken imitasyon takılar almaya başladı. Kolye, küpe, bilezik ve yüzük parçalarından oluşan set takımları da gelinlerin tercihleri arasından oluyor. Havalar ısınıp düğün sezonu başlayınca mağazalara olan talep de artıyor.

İMİTASYONUN DA FİYATI ARTTI

Bu yıl A’dan Z’ye pek çok kaleme zam geldi. Zam gelen ürünlerden biri de imitasyon takılar oldu. Geçtiğimiz yıl en pahalı bilezik 500 TL’den satılırken, bu yıl en pahalı bilezik 1.000 TL oldu. Modellere göre değişen set takımlar geçen yıl en pahalısı 550 TL’yken bu yıl fiyatlar 3 bin 500 TL’ye kadar çıkıyor.

EN ÇOK İMİTASYON BİLEZİK TERCİH EDİLİYOR

Sevim Karaca özellikle vatandaşların bileziklere yöneldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Düğün sezonu başladı. İmitasyon takıya talep çok. Kolye, bilezik, bileklik, set takımlarına yönelik müşterilerden çok istek var. Düğünlerde mahcup olmamak için takmak isteyen, gündelik hayatında takıyı sevenlerin çok ilgisi var. Geçen seneye göre fiyatlar 2 kat arttı. Müşterinin beğenisine göre 100 liradan 1000 liraya bilezik var. Takı seti fiyatları 3 bin liraya kadar yükseldi. Birkaç senedir imitasyon takıya talep sürekli artıyor”