Editörün SeçtikleriGenelSağlık

Bilim dünyasını sarsan olay: Sadece 2 günde kanserli hücreyi yok ettiği açıklandı! O bitkiyi her yerde bulabilirsiniz

Çağımızın en ölümcül hastalıklarından olan kanserle ilgili bilim dünyasını şoke eden bir gelişme yaşandı. Kanser için doğal bir tedavi yöntemi bulunduğu duyuruldu. Herkesin yakından tanıdığı ve bildiği o bitkinin kanserli hücreyi ortalama 48 saat içerisinde öldürdüğü belirtildi. İşte detaylar..

Kanserli hücreler üzerindeki etkisi ile herkesin dikkatini çeken Karahindiba bitkisi günümüzde pek çok alanda kolaylık büyüyebiliyor. Çeşitli faydaları olan bu bitkinin kanserli hücre üzerinde 48 saatte etki gösterdiği belirtildi. Bunun üzerine bilim adamları da çalışmaları bunun üzerine yoğunlaştırdı.

KANSERLİ HÜCREYE ETKİ EDİYOR

Karahindiba bitkisinin kanserli hücre üzerinde olan etkisi için özel test tüpü çalışmaları yapıldı. Windsor Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada Karahindiba bitkisinin kötü incelendi. Konuya ilişkin Biyokimya alanında uzman olan Prof. Pandey “Hasta 48 saat içinde tamamen iyileşecek anlamına gelmese de bu bizim için bir adım” yorumunda bulundu.

KARAHİNDİBA BİTKİSİ NASIL YENİR?

Çeşitli alanlarda kolay bir şekilde yetişen ve her türlü ortama uyum sağlayabilen Karahindiba bitkisinin yaprak, kök ve çiçek kısımları yenilebilir. Günlük hayatın içerisinde tüketmek isterseniz salatalarınız ya da pazı ve ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkilerle birlikte pişirebilirsiniz.

Kahvaltıda tüketmek isteyenler smoothie içerisine ekleyebilir. Doğal olarak acı bir bitki olduğu için limon sıkarak o acılığı arka plana atabilirsiniz.