Editörün SeçtikleriGündemPolitika

Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da taşlı saldırı: Miting yarıda kesildi! Hükümet ve muhalefetten peş peşe açıklamalar

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine doğru hızla ilerliyor. Seçime az bir süre kala ortalık iyice gerginleşmeye başladı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ dün Erzurum’da miting düzenledi. Ancak miting sırasında taşla saldırı yapıldı. Olayda bazı vatandaşlar yaralanırken, miting güvenlik nedeni ile erken kesildi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesapları üzerinden peş peşe açıklamalar yaparken, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, bu olayların kabul edilemeyeceğini söyledi.

“ONLAR BU YAPTIKLARINA PİŞMAN OLACAKLAR”

İmamoğlu’nun dün Erzurum’da halka hitap ettiği sırada bir gerginlik yaşandı. Miting alanındaki bir grup yanında getirdikleri taş ve bazı cisimleri Ekrem İmamoğlu’na fırlatmaya başladı. Olay sırasında kalabalıktaki bazı vatandaşlar yaralandı. İmamoğlu yaşanan gerginlik sonrasında alandaki polislere seslenerek müdahale etmelerini istedi ve şunları söyledi:

“Bir avuç insan, ne yazık ki kalplerini buzla kaplatmış olabilir. Siz onlara asla aldırış etmeyin. Onlar bu yaptıklarına pişman olacaklar.

Onlar bir süre son pişman olacaklar. Bize sevgi, barış, huzur, bolluk, bereket sözleri düşüyor. Siz bunları konuşun”

Polis gruplara müdahale etti ve İmmaoğlu’nun konuşma yaptığı otobüs de olay yerinden uzaklaştırıldı. Miting yarıda kesilmiş oldu.

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bugün yaşanan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle ilgisi yoktur. Yaralı vatandaşlarımızla konuşuyor, durumlarını yakından takip ediyorum.” ifadesi ile sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

BAKAN SOYLU’DAN PAYLAŞIM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabındaki paylaşımında “Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür. Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını tek tek açıklayacağım” ifadesini kullandı.