Daha önceki bütün depremleri bilmişti: Naci Görür’den yeni uyarı var! Bu ilimizde şiddetli deprem bekleniyor

Daha önce yaptığı deprem açıklamaları ile yakından takip edilen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli depreminden sonra önemli açıklamalarda bulundu. 6 Şubat büyük depremler öncesinde bölgeyi 1,5 yıl önce uyaran Naci Görür, fay hattının kırılmadığı bölgeyi uyararak o ilimiz için yeni deprem tehlikesine işaret etti! İşte Naci Görür’ün yaptığı o açıklama:

Yer Bilimci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrasında vatandaşlar tarafından daha da yakın takip ediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremde 11 ilimizde derinden etkilenmiş en az 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Durumun ciddiyeti ortaya çıkınca deprem ülkesi olan Türkiye’de çok sayıda ilimiz için çalışmalar başladı.

KIRILMAMIŞ FAYIN ALTINI ÇİZDİ

Görür, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında depremden etkilenen 11 ilimizden biri olan Adana için önemli açıklamalarda bulundu. Kırılmayan Sorgun fayına dikkat çeken deprem uzmanı şunları söyledi:

“Arkadaşlar, Adana hep soruluyor. Herkes aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Kaygılarınızı anlıyorum, ama mümkün olduğunca insanımıza yararlı olacak, onları doğru yönlendirecek konular üzerinde duralım. Maraş’ta 7,5 deprem üreten Sürgü fayı kırıldı, ama onun batı-güneybatı uzanımı olan Sorgun fayı kırılmadı. Bu fay Adana havzasına dallanarak devam ediyor. Maraş, Yumurtalık, Osmaniye ve Ceyhan yörelerinde DAF’ın kolları var. Bu kollar üzerine Maraş ve Gaziantep depremleri stres transfer etmiş olabilir diye yönetimleri uyardık. Amaç doğru şeyler yapmak, yerleşim yerlerimizi deprem dirençli yapmak. Bilim durum ne ise onu söyler, istediğimizi, hoşumuza gideni değil. Lütfen insanları suçlamayalım, söylemedikleri şeyi söylemiş gibi yapmayalım bu işleri siyasileştirmeyelim. Gelin hep beraber deprem konusunda insanlarımıza, yöneticilerimize destek olalım, sevgiyle “

Exit mobile version