Resmi kurum acı haberleri peş peşe verdi! 190 çocuk hayatını kaybetti: Son dakika duyuruldu

Uzun bir süredir Sudan’daki çatışmalarda kötü haber bugün geldi. UNICEF tarafından yapılan açıklamada saldırıların başladığı andan bu yana 190 çocuğun hayatını kaybettiği ve en az bin 700 çocuğun da yaralandığı açıklandı. Açıklamayı UNICEF Direktörü Catherine Russel yaptı. İşte detaylar

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu olan UNICEF’ten acı haber geldi. Yapılan açıklamada çatışmalarda en az 190 çocuğun hayatını kaybettiğin belirtildi. İcra Direktörü Catherine Russell yazılı açıklamasında her çatışmada olduğu gibi bu olayda da en çok çocukların etkilendiğini belirtti.

“ÇOCUKLAR HAYATLARIYLA BEDELİNİ ÖDÜYOR”

Bütün taraflara, insancıl hukuk yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve çocukların güvenliklerini sağlamaları çağrısı yapıldı. Rusell açıklamasında, “Sudan’daki durum korkunç ve çocuklar hayatlarıyla bunun bedelini ödüyor. Çatışma çocuklar için durmalı” ifadesini kullandı.

Russell, Sudan’da bulunan kaynakların zarar gördüğünü ve yağmalandığını belirtti. Bu durum yardım çalışmalarını olumsuz olarak etkiliyor.

UZUN VADELİ SİYASİ ÇÖZÜM GEREKİYOR

Russell, açıklamasının devamında “UNICEF, aynı zamanda Sudan’daki çocukların barış ortamında büyümesi ve geleceğe umutla bakması için krize uzun vadeli bir siyasi çözüm bulunması için çağrıda bulunuyor” dedi.

 

Exit mobile version