Cep no’su 530, 531, 532, 533, 534, 535, 536, 537, 538 ve 538 olanlar! Karar verildi: Artık değiştiği açıklandı

Cep telefonu kullananlar için önemli bir açıklama yapıldı. Gelen son habere göre Anayasa Mahkemesi özellikle telefon numarası 530 ile 539 arasında olanlar için önemli bir duyuru yaptı. Bundan sonra değiştiği ve artık yapılamayacağı açıklandı. İşte detaylar..

Anayasa Mahkemesi cep numarası olanlar için önemli bir karar açıkladı. Telefon numarası 5330 ve 539 arasında olanlar için yapılan açıklamada o operatörün başvurusunun incelenip reddedildiği belirtildi.

ANAYASA MAHKEMESİ DUYURDU

Konuya ilişkin açıklama Anayasa Mahkemesi tarafından yapıldı. Alınan karara göre bir telefon şirketinin kendi şirketi için tahsis edilen numaraların farklı operatöre taşımasına imkân tanıması ile ilgili yapmış olduğu itirazda mülkiyet hakkının ihlaline karar verildi. Karar Resmi Gazete’de yayınladı. Ulaştırma Bakanlığı o telefon şirketine 530-539 arasındaki kodları tahsis etti.

DANIŞTAY DAVAYI REDDETTİ

Yönetmeliğin kendilerine tahsis edilmiş sınırlı sayıdaki numaraları kullanabilme hakkına kısıtladığını ve durumun haksız bir rekabet doğurmuş olduğunu öne süren telefon şirketi yürütmenin durdurulabilmesi adına Danıştay’a bir dava açtı. Danıştay ise davayı reddetti.

KARAR VERİLDİ

Bu duruma ilişkin Anayasa Mahkemesi yeni bir karar aldı. Buna göre 530 ve 539 arasında olan kodların 25 yıl boyunca tekel şeklinde kullanma imtiyazının mülkiyet kapsamında değerlendirilmesine karar verildiği, numara taşınması halinde şirketinde mali açıdan ciddi bir riskle karşılaşabileceği ifade edildi.

Exit mobile version