Sıcaklıklar sert düşecek: Gök gürültülü kuvvetli sağanak geliyor! Tedbirini almayan felaketi yaşayaca

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Sıcaklıkların sert düşeceğini ifade eden MGM, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Özellikle 12 ilde durumun ciddi olduğunu ifade eden resmi kurumun yaptığı son açıklama haberimizde..

Evden dışarıya çıkmak isteyen vatandaşlar öncelikle güncel hava durumunu inceliyor. Çünkü son dönemlerde aniden değişen hava sıcaklıklarına karşı tedbir almak resmen şart oldu. Konuya ilişkin MGM tarafından yapılan son açıklamaya göre bugün pek çok ilimizde sağanak yağış bekleniyor. 12 ilimiz için sarı kodlu uyarı yapıldı.

BU İLLERE DİKKAT EDİN, UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç ve Batı Akdeniz ile Zonguldak, Düzce, Bolu, Eskişehir ve Konya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLI OLACAK

Yağışların; İç Ege ve Göller Yöresi ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor.

Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

12 İLE SARI KODLU UYARI

Öte yandan MGM 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu: Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Exit mobile version